TIPPMIX tippek

2013-04-29
Zárjuk áprilist egy Tippmix szelvénnyel. Jönnek a kihagyhatatlan BL visszavágók, nem maradhatunk tippek nélkül!

071 Shaun Murphy - Judd Trump

Tipp: Trump @ 1.43

Javában zajlik a snooker VB Sheffieldben. Trump és Murphy már a harmadik kört kezdik a főtáblán, itt már nem babra megy a játék. Ahogy az előző párharcban, itt is 13 nyert frame kell a győzelemhez. Trump és Murphy 11-szer találkoztak, 8-szor Judd Trump, a fiatal angol tudott nyerni. Ebben voltak Champions League meccsek, EPTC meccsek, amik azért nem mindig mérvadóak, már csak azért sem, mert itt három nyert frame is elég volt a sikerhez... Márpedig minél kevesebb frame kell a győzelemhez, annál több a szerencse faktor.

Itt a VB-n a harmadik körben 13 nyert frame kell a továbblépéshez, tehát még egy kis hullámvölgy is beleférhet Trumpnál.

Trump itt a VB-n Dominic Dale ellen egy 10-5-el nyitott, simán ment tovább, aztán Fu ellen 13-7-re tudott nyerni. Erősen kezdett, és a meccs végén is koncentrált tudott maradni, így az is belefért, hogy a meccs középső szakaszában Fu kicsit ráijesztett az ifjú angolra.

Murphy Trumphoz hasonlóan 10-5-re nyomta le Gouldot az első körben, majd a 2-ban 13-11-re Dottot. Dott ellen hihetetlen jól kezdett, aztán Dott 6-2-es hátránynál sem adta fel, és az utolsó frame-ek már fej-fej mellett mentek. Simán nyerhetett volna Dott, de a felzárkózás sokat kivett belőle, Murphy pedig a szerencse fia, így ha nem is simán, de túllépett Dotton. Dottot egyébként Ebdon is kikészítette lassú játékával, táncolt az idegein Ebdon, nem véletlen, hogy a Murphy elleni hajrát nem bírta, és ki-kihagyott a koncentráció.

Trump ismét nagy formában, megdöntötte az egy szezonban lökött 100-as breakek rekordját, és a bukik már őt tartják a legesélyesebbnek a VB győzelemre. Meggyőző a játéka, nagy meglepetés lenne, ha Murphy túllépne a fiatal angol srácon.

 

077 Atomerőmű - Körmend

Tipp: Atomerőmű @ 1.18

Itt az ideje, hogy minden a rendes kerékvágásban menjen tovább. A párharc állása ugyanis 1-1, de nem úgy alakult ez ki, ahogyan várható lett volna. Az ASE otthonában nyert a Körmend, és fordítva. Az, hogy az idegenben ramaty Körmend nyerni tudott az ASE otthonában, az maga volt a csoda. Mondjuk ezzel az Atomerőmű csapatát úgy felbosszantották a körmendiek, hogy a 2. meccsen az ASE 98-80-as verést mért a Lami-Véd Körmendre.

Egyébként nem nagyon volt kérdés a 2. meccsen, hogy melyik a jobb csapat. 11-0-val nyitott az ASE, majd az első negyedet 28-12-vel zárták a csapatok. Ezt az előnyt a Paks végig megtartotta, így alakult ki a 18 pontos különbség a végére. Williams, Levy, Vojvoda és Kámán vezérletével az ASE 1-1-re módosította a párharc állását, kedden pedig alighanem a vezetést is megszerzik. Nem létezik, hogy a Körmend újra meccset nyerjen Pakson, már az az egy siker is maga volt a csoda.

 

109 Real Madrid - Borussia Dortmund

Tipp: 2.5 gól felett @ 1.40

Minden eldőlt! Vagy mégse? -nyomják a Sport TV-ben, és valóban el lehet gondolkodni ezen. A 4-1-es dortmundi siker több volt, mint meglepetés. Ám ha van csapat, amely képes lehet felállni a három gólos hátrányból, az a Real Madrid.

Ugye minimum három gólt kellene lőni Ronaldoéknak, hogy a továbbjutásról lehessen beszélgetni madridi részről. 3-0-nál továbbléptek, 4-1-nél hosszabbítás, de 5-2-nél már a BVB menne tovább.  Úgy kellene nyerni a Madridnak, ahogy például a Barca tette a Milan ellen. Gólokat lőni, és nem kapni! Igen ám, de a Real a csoportmeccseken sem úszta meg a BVB ellen, Götze, Reus, Lewandowski....-valaki mindig mattolta a Fehér balett védelmét. Mivel a Madridnak kockáztatnia kell a gólszerzés érdekében, így nagyon valószínű az is, hogy ismét nem fogják megúszni kapott gól nélkül. Ez a Götze-Reus-Kuba trió Lewandowskival kiegészülve olyan kontrafutballt tud bemutatni, hogy az valami elementáris. Márpedig a Real nem a védelméről híres...

De előfordulhat, hogy Ronaldoék ihletett napot fognak ki, és minden sülni fog. Ez a tipp ezért tűnik jónak, mert a Madrid nem olyan, mint a Barca, ők mernek kapura lőni. Könnyen lehet, hogy 20-25 alkalommal is tűz alá vesziik Weidenfeller kapuját Elsőre nem tűnik kevésnek ez a 20-25 lövési kísérlet, de a Milan-Catania meccsen vasárnap Balotelli az első félidőben egymaga 8-szor kísérletezett. Csak azért ez a példa, mert tudjuk CR7-ről, hogy az önbizalmával neki sincs gondja :D

Márpedig ha CR7 elkezd lövöldözni, ott előbb-utóbb púposodik a háló. :D

 

186 Barcelona - Bayern München

Tipp: 1. fi-ben 0.5 gól felett @ 1.22

A Barca az utóbbi évek legnagyobb zakóját kapta meg Münchenben. Múlthéten 4-0-ra nyomta le őket a Bayern, így a továbbjutásra szinte csak matematikai esélyük maradt. De maradt. Egyébként Tito Villanova nyilatkozott már a meccset érintően, kérdezgették, hogy mégis hogy s mint lesz a visszavágón. Villanova azt mondta, hogy jobb volt a Bayern Münchenben, de ők a Barcelona, és négy gólos hátrányból sem tehetik meg, hogy feladják a párharcot.

A Barca minden-mindegy alapon focizhat, és ne feledjük, hogy a Milan ellen is igen korán gólt tudtak szerezni anno, nem is egyet! Azon a Barca-Milan találkozón a katalánok tűz alá vették a Milan kapuját, és jöttek is a gólok. Münchenben 68 percet kellett várni az első kapuralövésre, ami a Barcát illeti.

Itt a Camp Nouban is menni fog a tiki-taka, de azért picikét racionálisabb játékot várhatunk majd. Kevesebb tologatás, és több lövés várható a hazaiak részéről. Egy gólt azért csak összehoznak félidőre, azért ne feledjük, hogy most a Barcát fogja támogatni nagyjából 85-90 ezer katalán fan.

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy a Bayernből Robben, vagy Ribery révén végigmegy egy kontra, és igen korán elveszik a katalánok kedvét a játszadozástól.

Lényeg a lényeg, két ilyen csapat találkozóján 45 perc alatt gól fog születni, pláne az előzmények fényében. A Barca azért nemcsak a továbbjutásért, de a megcincált presztízsért, szurkolóiért is küzd majd ezen a mérkőzésen.

 

228 Oroszország - Lettország

Tipp: Oroszország @ 1.09

Jéghoki VB meccs, méghozzá május 4-ről. Az 1.09-es odds nem túl nagy, ám elég biztosnak tűnik ahhoz, hogy behúzzuk a szelvényre. Az oroszok a legesélyesebbek a VB győzelemre, nem mellesleg ők a címvédők. Erős kerettel érkeznek, itt lesznek a KHL legjobbjai. Traktor, Dinamo, AK Barsz játékosok, alig ért véget a play off a KHL-ben, kis pihenő, feltöltődés után a nyár előtt még vár pár meccs a játékosokra.

Tavaly is találkozott a két együttes a VB-n. Akkor Indrasis a letteknek szerzett vezetést, ám ezzel csak megcincálták az oroszlán bajszát. Az oroszok Nikulin, Popov és Malkin duplájának köszönhetően 4-1-es vezetésre tettek szert. A hajrában még Daugavins és a fiatal Kuznetsov is ütött egy-egy gólt, de az már nem osztott-nem szorzott.

Láttunk már csodákat jéghoki VB-ken, de az oroszok nem fognak kegyelmezni a letteknek. A tavalyi VB-t megelőzően a 2010-es téli olimpián 8-2-re verték a letteket, a 2009-es VB-n 6-1-re, 2006-os téli olimpián 9-2-re...

Hogy ezen a VB meccsen mennyit tesznek közé az oroszok, az jó kérdés, az viszont nem kérdés, hogy győzelemmel nyitják a VB-t

 

A tippekhez sok sikert kívánunk mindenkinek!

 

 

Címkék: sportfogadás, tippmix,