TIPPMIX tippek - 16. hét 1. forduló

2014-04-14
Minden játszik! Kézilabda, kosárlabda, és természetesen foci. A magyar vonatkozású teremsportok mellett fogadunk a két német Kupa elődöntőre, valamint a spanyol Copa del Rey fináléjára is, ahol ismét összecsap a Barca és a Real Madrid. Nézzük bővebben.

085 V Dunaújváros - FTC

Tipp: FTC @ 1.23

Női kézilabda NBI elődöntő, második mérkőzés. Az elsőt is a Fradi nyerte, méghozzá rettentően simán. Tomoriék 38-19-re, azaz majdnem 20 ponttal nyertek. Ez azért nem picike különbség, ezt pusztán a hazai pálya nem kompenzálja. Tényleg nincs egy súlycsoportban a két együttes. A Dunaújvárosnál Vinczét és Bulathot kivéve nincs igazán jó játékos. Ferling pedig már túl van a zeniten. A Fradinál Pena, Tomori, Szucsánszki, Vérten, Steinbech, Zácsik és a többiek nagy verést mérnek majd a Dunaújvárosra a 2. meccsen is.

 

115 V Dortmund - Wolfsburg

Tipp: 2.5 gól felett @ 1.44

Ha a BVB idén nyerni szeretne valamit, az csakis a DFB-Kupa lehet. Jürgen Klopp csapata jó formában van, ha nem így lenne, nem verte volna 3-0-ra a Bayernt az Allianzban. Az a győzelem azért is volt fontos, mert így a BVB játékosai elhiszik, hogy a Bayern sem sérthetetlen. Ha Reusék továbblépnek, szinte 100%, hogy a Bayernnel találkoznak a fináléban.

Jó formában van a Wolfsburg is, utolsó 4 bajnokijuk közül 3-at megnyertek. Szórják a gólokat, legutóbb a Nürnberg ellen 4-et pottyantottak. Április 5-én egyébként találkozott a BVB és a Wolfsburg, ahol 2-1-re a sárga-fekete mezes dortmundiak nyerni tudtak. Ott is született három gól, és itt is fog. A Borussiánál a Bayern elleni meccsen nem kezdett Lewandowski, csak a hajrára szállt be. Tény, hogy nem lehet a legfrissebb a hazai csapat, de amikor több tízezer ember szurkol a lelátókon, akkor nem lehet gyengén és szívtelenül játszani. A Wolfi sem fogja feladni a meccset, ha már elődöntőbe jutott, mindent meg fog tenni azért, hogy a fináléba kerüljön. Két jó csapat, amely őszintén, gólratörően játszik. Potyogni fognak a gólok! (Egyébként a két együttes utolsó 10 találkozójából csak egy olyat tudunk kivenni, ahol nem született legalább három gól.)

 

148 H Szolnok - Kaposvár

Tipp: Szolnok @ 1.13

 Pár napja a Kaposvár 21 ponttal megverte a Szolnok csapatát. Ez kisebb csoda volt, főleg a különbség miatt. Most a Szolnok lesz a pályaválasztó, és aligha lesz kegyelem. A felsőházban a Kaposvár 2-4-es mérleggel az utolsó helyen áll. A Szolnok győzelme esetén befogja az Atomerőmű csapatát. De nem is ez a lényeg, hanem a Kaposvár móresre tanítása. Otthon a Szolnok nem fog hibázni, Báder, Keller, Holliday, Trotter, Vojvoda, Simon és a többiek egész biztosan megverik a vendég-együttest.

 

200 V Bayern München - Kaiserslautern

Tipp: 2.5 gól felett @ 1.25

A Bayern München mióta megnyerte a bajnokságot, nem nagyon pörög a bajnokikon. Vereség az Augsburg ellen, majd vereség a BVB ellen. Ezen a két meccset gólt sem lőttek a bajorok, persze amikor igazán kellett (Man United elleni BL-negyeddöntő, visszavágó), akkor hármat is lőttek Robbenék. A Bayern triplázni szeretni. A bajnoki cím már megvan, elérhető a BL-győzelem és a DFB-Kupa győzelem is.

Mivel feszített a tempó, a Bayern nem szeretne túlórázni. Na, nem mintha a Kaiserslauternben lenne annyi, hogy a Bayernt döntetlenre kényszerítik. A 'lauternnek minden erejére szüksége van a bajnokságban, hisz fel szeretne jutni a csapat. Már az is ajándék, hogy idáig eljutottak. Egyébként nem is azért fontos nekik, hogy mindenképp döntőt játszanak, hanem azért fontos ez a meccs, mert a németeknél a bevételeket fedezik. Márpedig Németországban azért egy elődöntőre nagyjából megtelik majd az Allianz stadion, a jegybevételek fele pedig az FCK-t illeti. Na ezért volt fontos ez az elődöntő. Vélhetően egy 4-0, 5-0 körüli eredmény kinéz, mert a bajorok tartoznak a közönségüknek, aztán könnyen lehet, hogy majd a bajnokin ismét lazítanak Riberyék.

 

216 H Barcelona - Real Madrid

Tipp: A Barcelona gólt szerez @ 1.15

Nincs top formában a Barca, de az kizárt, hogy sorozatban 3 meccsen keresztül ne találjanak be. Az Atleti és a Granada ellen nem találtak be Messiék, pedig a helyzetek megvoltak. Most a Real ellen nemcsak gólt kéne szerezni, de meg is kéne nyerni a Kupát. A BL-t már nem lehet behúzni, mivel az Atletico kiejtette a csapatot, és a bajnokság is elúszni látszik a hétvégi zakó után. A meccset a valenciai Mestalában rendezik, tehát semleges pályán. Pár hete az el Clásicón a Barca négyet vágott a Real ellen, nekünk most egy picike gól is elég lenne. Ronaldo talán nem játszik, így a Madrid esélyei csökkentek, bár elnézve a Barca formáját, CR7 nélkül sem esélytelen a Fehér Balett. Az viszont szinte kizárt, hogy sorozatban három meccset játsszon le a Barca rúgott gól nélkül. Ekkora balszerencséje nem lehet egy csapatnak.

Címkék: sportfogadás, tipp, tippmix,