TIPPMIX tippek

2013-10-28
Próbáljuk meg kihasználni október utolsó napjait, hisz több olyan mérkőzést is rendeznek, ahol elég jó eséllyel meg lehet mondani, melyik csapat fog nyerni! Nézzük, mi melyik meccsekre gondoltunk.

102 Szekszárd - FTC

Tipp: FTC @ 1.17

Magyar Kupa a legjobb 16 közé jutásért. Akik szeretik a Fradit, és akik nem, azok is tudják, hogy zöld-fehérek gödörben vannak. Szegény Akeem tragédiája óta a Ferencváros csak vergődik, ne szépítsük. Legutóbb a Mezőkövesd elleni bajnokin még szerencséjük sem volt, ott azért Fortuna tényleg besegíthetett volna nekik egy picit. Végül is maradt az iksz.

Hétközben Szekszárdra látogat a Fradi, és ez most egy olyan meccs, amit egyszerűen meg kell nyerni. Hogy melyik a jobb csapat, az nem kérdés. Moniz erős kezdőt fog pályára küldeni, ő is jól tudja, kell egy olyan összecsapás, ami átlendíti a csapatot a holtponton.

 

U17 Uruguay - U17 Szlovákia

(U17-es VB nyolcaddöntő)

Tipp: Uruguay @ 1.51

Uruguay megnyerte a csoportját Olaszország, Elefántcsontpart és Új-Zéland előtt. Utóbbi picikét outsider volt, az uruk is 7-0-ra verték őket, de az olaszok és Elefántcsontpart ellen bizonyították, hogy mire is képesek valójában.

Szlovákia egy sokkal gyengébb csoportban lett harmadik, épphogy továbbléptek. Brazíliától például 6-1-re kapta ki, de aki látta a meccset, az jól tudja, hogy akár a közte 10 is meg lehetett volna. Honduras ellen 2-2, majd végül egy győzelem a házigazda jogán itt lévő UAE ellen.

Nincs egy súlycsoportban a dél-amerikai és a szlovák együttes.

 

145 Celta Vigo - Barcelona

Tipp: Barcelona @ 1.25

Ez az a tipp, ami nem szorul indoklásra. A Barcelona a Real Madrid legyőzése után rutinból veri el a Celta Vigót. Még akkor is, ha a Celta hétvégén meglepetést okozott Malagán, méghozzá nem kicsit! Malagán tudtak nyerni 5-0-ra Nolitóék, amire azért sokan felkaptuk a fejünket. A vigói együttes lefocizta a Malagát, de ez nem azt jelenti, hogy a Barca elleni meccsen is pariban lesznek a katalánokkal. A Barca legutóbb idegenben az Osasuna ellen harmatosan játszott, de egyrészt az a bajnoki válogatott meccsek után játszódott, másrészt Messi sem volt egészséges. Most ezek a problémák nem állnak fenn.

 

192 PSV - Roda

Tipp: PSV @ 1.24

Holland Kupa a 16 közé jutásért. Pikantériája a meccsnek, hogy a két együttes hétvégén bajnokit játszott egymás ellen, és a Roda Németh Krisztián góljával 2-1-re nyerni tudott. Hatalmasat küzdött a Roda csapata, hisz 1-0-ra még a PSV vezetett. A Roda viszont egy percig sem adta föl, végig presszionáltak. Depayt egy buta szabálytalanság miatt kiállították a PSV-ből, a kerkradei együttes prerssziója pedig két gólt eredményezett.

A Roda elég formában van, de Eindhovenben most nehéz dolguk lesz, ha meg akarják ismételni a hétvégi győzelmet. Azért ha objektíven nézzük, 1-0-ás PV vezetésnél volt még ziccere a PSV-nak, de Bakkali Jozefzoon és Schaars is hibázott ziccert, utóbbinak például csak Kurto kapus mellett kellett volna a kapuba emelni senkitől sem zavartatva, erre ő a kapufára találta telibe.

Matavz gólja után a PSV túlzottan megnyugodott, úgy volt vele az eindhoveni csapat, hogy majd találnak egy második gólt. Nem így lett.

Otthon, hazai közönség előtt kutya kötelességük javítani. Az nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat, aztán az is biztos, hogy a Roda Eindhovenben nem tudja majd ugyanazt a bátor játékát prezentálni, mint vasárnap.

 

198 Valencia - Almeria

Tipp: Valencia @ 1.40

Hétvégén a Valencia és az Almeria is ordas nagy zakót könyvelhetett el. A Valencia a Camp el Madrigalban vizitált, de Cani és társai kivégezték a denevéreseket. Lefőtt a kávé Dukic mester együttesénél, de a Valencia képes felállni a padlóról. Ők képesek arra, hogy egy ilyen kilátástalan semmi után a mennybe menjenek, tényleg olyan csapat a Valencia, akik meccsről meccsre képesek nagyot javulni, de ugyanígy romlani is.

Az Almeria még nyeretlen, ami 10 forduló után több, mint aggasztó. Francisco Javier mester egyelőre nem lett kirúgva, de ha a soron következő meccseken is nyeretlen marad az andalúz csapat, mindenképp menesztik. A Mestallában nyerni nem lesz könnyű, vélhetően nem is sikerül. Ám e találkozót követően majd az Osasuna és a Valladolid ellen meccselnek, ott akár hat pont is begyűjthető közvetlen rivális ellen.

A Valencia ellen nem nyer az Almeria. A pontszerzés is csoda lenne. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Dukic mester pozíciója sem olyan biztos.

 

201 Real Madrid - Sevilla

Tipp: Real Madrid @ 1.20

A Real Madrid az előzeteseknek megfelelően kikapott Barcelonában 2-1-re. Fura taktikát választott Ancelotti, tudniillik a csapat egyetlen irányítóját, Iscót padoztatta. Csatár nem volt a pályán, közben Bale és di Maria is kezdőként léphetett a Camp Nou gyepére. Ancelotti húzása igazi katasztrófát eredményezett. A Real Madrid a Barca kapujára veszélytelen volt. Neymar megpattanós lövése megnyugtatta a Barcát, aztán Messi lépett ki, és hagyott ki olyan ziccert, amit 10-ből 9-szer gólra vált. Aztán sokáig semmi, mígnem Neymar átadását Alexis beemelte a kinn álló Lopez fölött, 2-0. Ezt követően már a Barca jobbára csak védekezett. Egy kontra után CR7 kamatoztatta sebességét, és egy bepassz után Jesé szépített, bár a MAdrid góljában picikét Valdes is ludas volt.

A Blancók kikaptak, nyert viszont a Barca és az Atleti. Nincs más hátra mint előre, meg kell verni a Sevillát. Egyébként a Sevilla egy jó kis csapat, csak nem idegenben. Emery együttese 13 pontjából 10-et otthon gyűjtött, idegenben képtelen meccset nyerni. 22 idegenbeli bajnokit kell visszanézni, mire Sevilla győzelmet találunk. Még 2012 szeptemberében verték el a Deport, azóta 21 meccset játszottak idegenben győzelem nélkül.

A Bernabeuban a pontszerzés is csodaszámba menne. Legutóbb CR7 hármat rámolt a Sevillának, és végül 4-1 lett a vége. Valami hasonlóra kell számítanunk most is.

 

Ha ezeket a tippeket összekombináljuk, 4.60-as szorzót kapunk.

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tippmix,