TIPPMIX tippek

2013-09-03
Kezdődik a kosár EB, indul a KHL, és jönnek a VB selejtezők. Ez rögtön három ok, hogy összeállítsunk egy nyerő TIPPMIX szelvényt! Nézzük bővebben

Nézzük a tippeket:

 

164 Izrael - Nagy-Britannia

Tipp: Izrael nyer @ 1.07

Izrael együttese a végső győzelemre esélytelen, ám a nyitómeccsen egyértelmű favoritok. Az NBA-ben pallérozódó Omar Casspi vezérletével mindenképp meg kell verniük a briteket, mert ha nem így tennének, valószínűleg búcsút mondhatnának a továbbjutásról szőtt álmaiknak. A britek egyébként jók is lehetnének, de nem lesznek. Legnagyobb sztárjuk, a Chicago Bulls játékosa Luol Deng ugyanis kihagyja a EB-t, mint ahogy Freeland is. Ben Gordon játéka pedig ha kérdéses is volt, ezek után biztos nem az. Amúgy sem volt sok kedve pályára lépni angolszínekben, így pedig egyértelmű, hogy nem égeti magát.

Izrael klubszinten is jó, és válogatott szenten sem rossz! EB-t persze nem fognak nyerni, de a továbbjutás összejöhet. Ehhez viszont az ehhez hasonló kötelezőket hozni kell!

 

172 Franciaország - Németország

Tipp: Franciaország @ 1.08

Franciaországot minden szakértő, elemző éremesélyesként tartja számon. Tele van a csapat NBA-s játékosokkal, és többeknek van NBA-s múltja. Vezérük Tony Parker, de két csapattársa, de Colo és Diaw is itt lesz a francia csapatban.

Presztízs meccs ez, egy német-francia találkozó a kosárlabdában ugyan nem akkora rangadó, mint a futballban, de azért van rivalizálás. A németeknek lenne esélye, ha ott lenne a csapatban Dirk Nowitzki, és Chris Kaman, de egyikük sem lehet ott. A németek az elején kinti dobásokkal tarthatják a lépést a gallokkal, de ahogy fáradnak, úgy lesznek egyre pontatlanabbak. Ezt a meccset csak a franciák nyerhetik meg!

 

227 Románia - Magyarország

Tipp: 2-3 gól @ 1.93

Sorsdöntő VB selejtező mindkét csapat számára. A hollandokat már sem mi, sem a románok nem foghatjuk be reálisan nézve, de a pótselejtező még reális cél! Mindkét együttes nyerni szeretne, itt a döntetlennel egyik csapat sem lenne boldog. Feszült találkozó lesz, de egész biztos látunk majd gólokat is. Sajnos a magyar védelem nem lett jobb, mint volt, ráadásul Juhász és Mészáros is kidőlt. Egervárinak meggyűlik a baja, mert még ha valaki jó védőnek is számít, azért nem árt, ha a védelem úgy áll össze, hogy a játékosok ismerik egymást, tudják, hogy kitől mire lehet számítani. Sajnos a magyar védelemben nem lehet majd összeszokottságról beszélgetni, bárhogy is álljon össze a négyes.

Biztosan kapunk gólt, az kisebb csoda lenne, ha a feltüzelt román válogatott rúgott gól nélkül, hagyná el a pályát. Ugyanakkor mi is betalálhatunk. Szalai jó formában van, Böde is, és van egy Dzsudzsák Balázsunk, aki ki tudja szolgálni az említett két játékost, de a góllövés sem áll távol tőle

2-3 gól biztosan lesz, több aligha. Egy jó kis 0-2-vel mi kiegyeznénk. (Sajnos ez kevésbé reális, ám döntetlen estén is játszhatnánk még pótselejtezőt...)

 

243 (0-1) Anglia - Moldova

Tipp: Anglia minimum két góllal nyer @ 1.21

Anglia válogatottja kutyaszorítóban van! Jelenleg Montenegró áll a csoport élén, igaz, a montenegrói együttes egy mérkőzéssel többet játszott. Ettől függetlenül az angolok nem kockáztathatnak, meg kell nyerniük a Moldova elleni meccset. Idegenbe már elverték Moldovát, méghozzá nagyon simán. Lampard (2) Defoe, Milner és Baines góljainak köszönhetően 0-5 lett a vége. Igazából most sem várhatunk más, a Premier Leagueben edződő futballisták azért picikét más szintet képviselnek, mint a moldávok. Otthon is lőnek 4-5 gólt az angolok, míg a moldávoknál egy is erősen kérdéses.

(Aztán nem árt, ha a gólkülönbség is bőven pozitívban van!)

 

245  Finnország - Spanyolország

Tipp: Spanyolország nyer @ 1.17

Finnország a VB selejtezők egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy döntetlent játszott Spanyolországgal, méghozzá idegenben. Ráadásul elég fura meccs volt, hisz megközelítőleg 90%-ban a spanyoloknál volt a labda, a finnek hátát pedig erősen törte a háló. De telt múlt az idő, a spanyolok vezettek, nem volt benne a játékban a finn gól. Egészen addig nem is volt baj, amíg egy kontrát végig nem vitttek az északiak, és gólt nem szereztek egyetlen kaput eltaláló lövésükből.

Furán alakulnak eddig a spanyol csapat meccsei, hisz otthon két döntetlenjük van, idegenben pedig háromból hármat behúztak, sőt gólt sem kaptak.

Vélhetően ez a meccs sm lóg majd ki a sorból, a finneknek nem lesz olyan szerencséjük mégegyszer. Iniestáék nyakán ráadásul ott vannak a franciák, ha botlanának a hispánok, valószínűleg pótselejtezőre kényszerülnének. Ez sem okozna nekik olyan nagy problémát valószínűleg, de jobb azért egyenes ágon kijutni.

A finnek felbosszantották a spanyolokat, most ennek isszák majd a levét. Tippünk 0-3, vagy 0-4.

 

Sok sikert mindenkinek, nyerjünk sokat!

Címkék: sportfogadás, tippmix,