THW Kiel - Pick Szeged: Visszavágó az odavágó előtt

2018-03-21
Nem könnyű megjósolni, mi várható a THW Kiel-Pick Szeged BL-meccsen. Ami biztos, Bánhidiék nem esélytelenként lépnek pályára, és ezt az oddsok alakulása is jelzi. A korábbi években a Kiel otthon rendre legyőzte a Kékeket, de benne van a pakliban, hogy ez a széria most megszakad.

THW Kiel - Pick Szeged

Kezdés: szerda, 19:00  /TV: Sport1/


Online sportfogadás tipp:  Gólok száma 58.5 alatt

Unibet odds: 1.46

 

Sierra és Sego mellett a mezőnyjátékosok, akik Kielbe utaztak: Sostaric, Pedro, Balogh, Srsen, Skube, Zsitnyikov, Blazevic, Bodó, Thiagus Petrus, Gorbok, Bánhidi, Zubai, Källman és Sigurmannsson -tudhatjuk meg a pickhandball.hu oldalról. Ez teljesen rendben van, hiányposzt nincs, mindenkinek van váltótársa.

A Kiel jelenleg a Bundesliga 6. helyén áll 16-1-8-as mérleggel, otthon viszont 12 meccséből 10-et meg tudott nyerni. A Zebrák formája viszont elég aggasztó, az utolsó 5 bajnokijából hármat is elveszített. Gislason csapata most sem játszik lassú kézit, de a korábban prezentált uptempo kézi már sehol sincs. A BL-ben az A és B csoport csapatai közül a Kiel mindössze a 12. legtöbb gólt dobta. Összesen 366-ot. A kapott gólok számát tekintve viszont a 2. helyen végzett a legjobb 16 együttes közül a THW, egyedül a Vardar kapott kevesebb gólt.

 

Zeitz és a kieli klubvezetés jelenleg nincs azonos állásponton (fotó: wikimedia)

 

Nem lehet azzal vádolni a Kielt, hogy lassan játszik, de ez már rég nem uptempo. Idén a BL-ben átlagban 26 gólt dobott meccsenként, és durván ugyanennyit kapott is. Duvnjakék tehát nem rohantak sehova, vesztükbe semmiképp.

A dobott és kapott gólok alapján inkább a Szeged játszott uptempót idén, hisz 55 góllal dobott többet a Kielnél, de 50-nel többet is kapott.

Amíg a Szeged meccsein 59.4 gól esett átlagban a BL-meccseken, addig a Kielnél ez a szám 52. Ez persze nem csak a csapatok stílusának köszönhető, hanem az ellenfeleknek is. A Szeged például képes volt 72 gólos meccset játszani a Löwen ellen, ami azért nem gyenge. A Vardar ellen játszott 34-30-as meccs sem volt épp mindennapi, a skopjei együttes nem szokott belemenni hasonló pisztolypárbajba.

Adott a kérdés, melyik csapat akarata, melyik csapat stílusa lesz meghatározó?

Ami valószínű, hogy Duvnjakék sehova sem fognak sietni. Sok gólt akarnak dobni, de ennél is fontosabb kevés gólon tartani a Szegedet. Itt a továbbjutás akár egyetlen gólon is múlhat, ezért jobb a Kielnek, ha otthon kevesebb gól születik, mint a visszavágón.

Ha Kielben 20-19-re nyer a THW, Szegeden pedig 30-29-re a Pick, akkor a THW megy tovább, mivel idegenben több gólt lőtt. Ha Landin jó napot fog ki, akkor a Szeged megközelíteni sem fogja a 30 lőtt gólt. Ha a Kiel nem fog rohanni -márpedig nem fog-, aztán a Petrusék is apait-anyait beleadnak a védekezésbe, akkor a Kiel sem éri el a 30 lőtt gólt, amire egyébként rendre sor került a Kiel-Szeged meccseken. Gislason és Pastor mester is legalább kettőt-kettőt cserél védekezés és támadás között, amikor erre lehetőség van, a belső emberek rendre cserélve lesznek védekezés és támadás közt, ami a gyorsaság rovására megy. Felállt fal ellen pedig a Szeged is szenvedhet, ahogy vélhetően a hazaiaknak sem fog ízleni Thiagus Petrusék 'gondoskodása'.

A tippünk az, hogy a két együttes által dobott gólok száma nem éri el az 59-et, amire az unibeten 1.46-os szorzóval fogadhatunk.

Címkék: sportfogadás, tipp,