Szuperhatalom jöhet létre a Ladbrokes és a Gala Coral fogadóirodák egyesülésével

2015-06-24
Az Egyesült Királyság második és harmadik legnagyobb szerencsejáték cége megerősítette, hogy tárgyalásokat kezdtek egy esetleges egyesülésről, mellyel igen komoly konkurenciát jelentenének a piacvezető William Hill számára.

 

A Gala Coral-nak több mint 1800 fogadóirodája van az Egyesült Királyságban, valamint online kaszinó- és póker oldalt is üzemeltetnek.

 

A Ladbrokes 2300 fogadóirodával rendelkezik a szigetország területén, és szintén szolgáltatnak online szerencsejátékot is, azonban 2014 elején a cég bejelentette, hogy 30 millió fonttal csökkent a profitja az előző évhez képest, így közel 60 fogadóirodát bezárnak.

 

Az Egyesült Királyságban tavaly életbe lépett új szerencsejáték törvény miatt komolyan emelkedtek a vállalatokat terhelő adók, mellyel az egyesüléssel a két cég jobb eséllyel birkózhat meg, ráadásul egyéb költségeik is csökkenhetnek.

 

A Ladbrokes 2014-ben több országból, többek között hazánkból is kivonult. A Jim Mullen, a cég vezérigazgatója úgy nyilatkozott, az elmúlt időszakban leginkább azon munkálkodtak, hogy a Ladbrokes digitális jelenlétét fejlesszék (az első negyedévben kis növekedés volt tapasztalható), és hogy minden piacon növeljék a rekreációs játékosok számát. 

 

Amennyiben a két cég egyesül, több mint 4000 fogadóirodájuk lesz az Egyesült Királyságban, ezzel megelőznék a piacvezető William Hill-t, amely jelenleg 2400 fogadóirodát üzemeltet.

 

A brit piac résztvevői online bevétel (első oszlop), és a fogadóirodák száma (második oszlop) szerint

 

Mullen megjegyezte, a két cég még csak tárgyal egymással, semmiben sem állapodtak meg, de a hír hallatán így is több mint 10%-t emelkedtek a Ladbrokes részvények.

 

1998-ban, mielőtt a Candover, Cinven és Permira csoportok átvették a Gala Coral-t a korábbi tulajdonostól, a Ladbrokes 363 millió fontos ajánlatot tett a cégre, akkor nem jött össze az üzlet - lehet, hogy a történelem most megismétli önmagát, de az is elképzelhető, hogy új szuperhatalom születik a brit fogadási szektorban.