Sztárparádé a Budapest Openen

2013-03-28
A világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka kivételével a magyar úszóválogatott valamennyi jeles alakja rajthoz áll a péntek-szombati Budapest Openen a Komjádi uszodában.

 

A nyílt bajnokság, amelyet ingyenesen tekinthetnek meg az érdeklődők, a londoni olimpiához hasonlatosan kvalifikációs viadal is egyben, amelyen szinteket lehet teljesíteni a nyári, barcelonai világbajnokságra.

 

"Hosszú Katinka még San Franciscóban edz, a többiek viszont, így például Cseh Laci, Gyurta Dani, Jakabos Zsuzsi, Risztov Évi indulnak a kétnapos felmérőn, amely egy hosszabb felkészülési szakasz, szakszóval makrociklus lezárását is jelenti" - nyilatkozta csütörtökön Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek. A szakvezető hozzáfűzte, hogy az időszaknak megfelelő teljesítményeket vár a legjobbaktól, illetve azt is, hogy a tavalyi hasonló periódusban úszottnál jobb időkkel rukkolnak elő.

 

Reményei szerint már a Budapest Openen igazolódik, hogy hasznos munkát végeztek a különböző év eleji edzőtáborokban. "Már eddig is akadtak biztató jelek, hiszen például Jakabos néhány napja kétszáz vegyesen a spanyol bajnokságon olyan egyéni csúccsal nyert, amellyel a világranglista második helyére lépett előre" - mondta Kiss László.

 

A versenyen mindkét nap délelőtt 9.30-tól zajlanak a selejtezők, a döntőket pedig 17.00 órától rendezik meg pénteken és szombaton egyaránt.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény, úszás,