Szomszéd településeken játszott a két új lottómilliárdos

Gyálon adták fel a másik telitalálatos szelvényt
Megvan a másik telitalálatos Ötöslottó feladásának helyszíne is!

 

Az már korábban kiderült, hogy az egyik hibátlan szelvényt a fővároshoz tartozó Pestszentimrén adták fel, s a fortunaweb.hu szerkesztőségének most azt is sikerült kinyomoznia, hogy a másikat pedig a településsel éppen szomszédos Gyálon küldték játékba. Még az sem kizárt, hogy a kétszer 2 milliárd 57 millió forint végül nem két, hanem csak egy családot fog gazdagítani…

 
Pestszentimre és Gyál. Két település, amely úgy egybenőtt, akár a sziámi ikrek. A különbség annyi, hogy az előbbi évtizedek óta Budapest része, utóbbi már Pest megyéhez tartozik. Amúgy még a főutcájuk is közös, pontosabban egyik a másiknak a folytatása, az eltérés csupán abban mutatkozik, hogy az imrei részen Nagykőrösinek hívják, a gyálin pedig csak „simán” Kőrösinek. Ráadásul mindkét szakaszon van az út mellett lottózó, s pár napja az is közös bennük, hogy mindkettőben adtak már fel telitalálatos Ötöslottót.  
 
Mikor a nyertes szelvény azonosító száma alapján megtudtuk, hogy a milliárdos Ötöslottó nyomában ezúttal Gyálra kell mennünk, először nem akartunk hinni a szemünknek. Hiszen a két lottózó mindössze 3,9 kilométerre van egymástól. Létezik ilyen véletlen? – hitetlenkedünk, akárcsak az a középkorú játékos, akinek a gyáli Faház Lottózó tulajdonosa, Szabó Krisztina próbálja elmagyarázni, hogy az egyik 2 kétmilliárdot érő szelvényt bizony éppen az ő lottózójában küldték játékba.
 
Szabó Krisztina gyorsan dolgozik, kedvelik is a játékosok
 
„Az kizárt, hiszen a tévé is bemondta, hogy azt Pestszentimrén adták fel”  – replikázik az úriember. 
 
„No, de a másikat…”  – próbálkozik tovább a lottózós hölgy, de aztán rájön, hogy hiába.
 
„Furcsa, hogy magyarázkodnom kell, de egyszerűen nem hisznek nekem, mert ez még nem jelent meg a médiában” – fordul felénk, majd hozzáteszi: „Az emberek azt gondolják, ugyanarról a szelvényről van szó, s az egészet csak én találtam ki azért, hogy inkább nálam játsszanak. Pedig amióta tizenkét éve megnyitottam, Skandiból, Jokerből és Luxorból is volt már nálam telitalálatos, Hatoslottóból pedig egy öt plusz egyes.”  
 
Krisztina szerint még az sem kizárt, hogy mind a két nyertes ötöslottó-szelvény ugyanazé a játékosé. 
 
„Lehet, hogy az egyiket szerdán a Skandival együtt Pestimrén adta fel, később azonban elfeledkezett róla. Amikor pedig szombaton erre autózott, s meglátta a lottózó feliratot, hirtelen pánikba esett, s inkább gyorsan beadott még egy szelvényt ugyanazokkal a számokkal.”
 
Szerintünk meg az a verzió is előfordulhatott, hogy valamelyik házaspárnál némi kavarodás történt a szelvényekkel, s az egyiket a férj, a másikat a feleség küldte játékba – de egyelőre ez is csak találgatás kategóriájába tartozik.
 
Jól lehet parkolni a gyáli Faház lottózó előtt, ezért választják szívesen az autóval érkezők 
 
„Ezt hívják a vonzás törvényének” – jelenti ki az eset kapcsán Medgyesi Ernő, egy közeli italdiszkont tulajdonosa, aki az egész történetet spirituális szemszögből közelíti meg. Szerinte azonos számokat általában hasonló helyen lakó emberek játszanak meg, s még az sem biztos, hogy ezt szándékosan tették. Lehet, mind a ketten a tudatalattijukból vették elő ezeket a számokat… 
 
Így történt, vagy sem, a gyáli lottózó tulajdonosa mindenesetre örül annak, hogy a két telitalálatos szelvényből az egyiket éppen nála adták fel. 
 
„Úgy kellenek az ilyen jó hírek, mint egy csepp víz a sivatagban…” – mondja Szabó Krisztina, aki azonban hosszabb távon ettől nem számít forgalomnövekedésre, inkább csak afféle pünkösdi királysághoz hasonlítaná a helyzetet.