Szombaton 2,8 milliárdot nyert a lottón, vasárnap bement dolgozni

2013-11-08
A 67 éves Ron Elliott szombat este 8 millió fontot nyert a Lotto Lucky Dip nevű játékon, majd másnap hajnalban ugyanúgy felkelt, mintha mi sem történt volna, és bement dolgozni.

 

A legtöbb ember egy több milliárdos lottónyeremény után azonnal felmondana a munkahelyén, és élvezné az életet.  Ezt igazolja a Fortunaweb által végzett korábbi felmérés is, mikor azt kérdeztük Olvasóinktól, hogy mit tennének, ha több milliárdot nyernének a lottón. Nos, az eddig válaszolók 54 százaléka nem menne többé dolgozni, 24% ugyanott dolgozna, ahol eddig,  22% pedig valahol máshol dolgozna tovább. 

 

Ron Elliott azonban, aki 8 millió fontot, tehát közel 3 milliárd forintot nyert szombat esete a Lotto Lucky Dip nevű játékon, másnap hajnalban már 6 órakor fennvolt, hogy bemenjen munkahelyére, egy öregek otthonába.

A 67 éves férfi előző este még hitetlenkedve bámulta a tévé képernyőjén megjelenő számokat (10, 28, 32, 36, 37 és 49), azonban „Ahogyan mindig is szoktam, vasárnap bementem dolgozni. A bentlakók közül többen 90 évesek, és demenciában szenvednek. Meg kell reggeliztetnem őket, ki kell mosnom, és meg kell csinálnom a többi házimunkát is.”

 

Elliott úr felesége 40 éve - egy évvel a házasságkötésük után – meghalt egy autóbalesetben, és a férfi azóta egyedül él két hálószobás lakásában Suttonban. Napi rutinját követve minden reggel hat órakor elindul gyalog az öregek otthonába, és minden szombaton beugrik útközben egy kis lottózóba, hogy megvegye a szelvényét.

 

A férfi, aki hetente 60 órát dolgozik, és 15 ezer fontot keres évente, elhatározta, hogy nyereménye ellenére tovább fog dolgozni. „Ha az ember olyan öregekkel foglalkozik, akik rá vannak utalva, nem teheti meg, hogy úgy egyszerűen elmegy.” – magyarázza. „A bent élők fele ágyhoz kötött, többük demenciában szenved. Már csak emiatt is ott kell lenni, gondoskodni kell róluk. Boldog vagyok a jelenlegi életemben.”

Elmondta, hogy a nyeremény egy részéből egy karácsonyi partit szervez, és ajándékokat vesz a bentlakóknak. „Szeretném, ha szép karácsonyuk lenne. ” – mondta a kétszeres nagypapa.

 

Mikor azt kérték, hogy mesélje el, milyen volt, mikor megjelentek a nyerőszámok, Mr. Elliott ezt mondta: „Feljött az első három szám, és azt gondoltam, hogy 25 fontot nyertem – aztán a többi is egyezett. Fogalmam sem volt, hogy mekkora összegről van szó. Vasárnap tudtam meg, hogy mennyit is nyertem valójában. Azt hiszem, még most sem fogtam fel. De nem fogok egyhamar nyugdíjba menni, az öregeknek szükségük van rám.”

Az újságíróknak annyit még elárult, hogy a hatalmas nyereményből vesz egy házat a környéken, elmegy egy indonéz nyaralásra, és visszafizeti felnőtt fia jelzáloghitelét.