Szombathely - Kisvárda: (Le)Hangolódás a NBI-re

2019-02-01
Ami minket illet, valahogy nem vagyunk még felkészülve a tavaszi folytatásra, de a csapatok január elejétől a restartra készülnek. Szombaton jön a 19. forduló, ahol egy vérbeli kiesési rangadót is rendeznek.

Haladás - Kisvárda

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,75

Kezdés: szombat, 17:00

 

Valószínű, hogy a hogy a Hali-Várda meccs csak a két város csapatát és szurkolótáborát izgatja fel komolyabban. Őszintén szólva, a semleges nézők biztosan nem erre a találkozóra böknek rá elsőre, hogy ezt mindenképp látni kell.

A Haladás az utolsó helyen áll a bajnokságban, 18 forduló alatt 9 pontot gyűjtött, és ami ennél is borzasztóbb, az a 13 rúgott gól. A Kisvárda sem áll sokkal jobban, de hét egységgel azért többet gyűjtött ősszel, az azért elég markáns különbség.

Az biztos, hogy ha ezt a találkozót a Szombathely elbukja, vagy akár csak döntetlent játszik, akkor valószínűleg végleg leszakad, és kezdhet barátkozni az NBII gondolatával. Fontos meccs ez a Kisvárdának is, hisz két csapat esik ki, márpedig egyelőre úgy tűnik, hogy a kettőben a szabolcsi együttes is benne lesz.

Horvát Ferenc -akinek igazából a nyilatkozatai érdekesek, komolyabb eredményeket egyelőre nem nagyon tud felmutatni- maradt Szombathelyen. Ez is kisebb bravúr. A télen megszerezték a 40-szeres szlovák válogatott hátvédet, Salátát, akivel a védelem gyengébb aligha lesz. Mellette még négyen jöttek, Holdampf, Mohl, Rui Pedro a Fraditól, és egy ukrán légiós. Egyre több játékos jön az NBI-be keleti szomszédunktól, ha mind úgy játszana, mint pl. Petryak a Fradiban, az nem lenne rossz a bajnokság számára.

Horváth Ferenc csak nem bírt magával, még el sem kezdődött a bajnokság, már elégedetlenkedik. "Sajnos az erősítések – több okból kifolyólag – nem úgy sikerültek, ahogy elképzeltük." -mondta a mester. Picit úgy tűnik, előre mosakszik, de azt is elmondta, hogy szerinte a csapat egységesebb lett, mint ősszel volt.

Szeptember közepén találkoztak, akkor egy gólgazdag meccsen a Kisvárda 4-1-re legyőzte nyugati riválisát. Most ekkora gólfesztivált nem várunk. Azt a meccset a 8. fordulóban rendezték, szóval nem a rajtnál. Ha már rajt, emlékezhetünk rá, hogy a szabolcsi csapatnak 5 fordulót kellett várni, amíg meglőtte első gólját, és megszerezte első pontjait. Idő kellett, amíg átvette az NBI ritmusát, tempójtját, amíg a játékosok csapattá értek. Most is arra számítunk, hogy nem lesz olajozott a játék még egyik oldalon sem.

A Kisvárda is öt játékost igazolt, Délczeg visszatért, mellette öt külföldi érkezett. Nem valószínű, hogy bármelyik csapat is joga bonitót játszana. A felkészülési meccseken lehetetlen még összecsiszolódni, teljesen más a hangulata azoknak a találkozóknak. Az mondjuk árulkodik erről-arról, hogy pl. a Hali 5 felkészülési meccset játszott, volt köztük két 0-0 is, de egynél több gólt csak a román tabella utolsó helyezettje, a Voluntari ellen rúgott, ellene is mindössze kettőt. Szóval nem gondoljuk úgy, hogy tavaszra a Szombathely gólgyárrá változik. Erre utaló jel egyelőre nincs, ez tény. A tét nagy, és bár a Haladás egy döntetlennel nem sokat ér, azért kikapni nem szeretne. A Kisvárda pedig biztosan bunker-védekezést választ, és a kontrákra bazírozik, de nem valószínű, hogy a hazai csapat majd 10 emberrel támad, lesznek biztosítók hátul, így a mi tippünk, hogy a gólok száma mindenképp 2,5 alatt marad.

Címkék: sportfogadás, tipp,