Szlovénia - Magyarország: Kizárt, hogy kiüssék Mikleréket!

2020-01-19
A magyar kézilabda-válogatott megkapta első pofonját az Eb-n, de sebaj. Norvégia erősebb nálunk, Szlovénia viszont nem biztos. Ennek ellenére a bukiknál Bombac-ék a favoritok.

Szlovénia - Magyarország

Online sportfogadás tipp: Magyarország +5,5 gól

Unibet odds: 1.48

Kezdés:  2020.01.19. 16:15

 

Szlovénia nem a gólgazdag meccsek csapata. Nem is a nagy győzelmeké. Bombac-ék a csoportmeccsek során 26-23-as, 21-19-es győzelmet arattak az első két meccsen, majd Svájcot 29-25 arányban győzték le. Svájc nem túl acélos együttes, mégsem ment el 30 gólig Szlovénia. A középdöntő első találkozóján Izlanddal játszott, és bár ott már elérte a 30 gólt, 27-et kapott is. Szlovénia legmagabiztosabb sikere 4 gólos volt az Eb-n.

Magyarország a csoportmeccseken Oroszország megverte eggyel, Dánia ellen ikszelt, és a 3. találkozón is nyert Izland ellen, méghozzá simán 24-18-ra. Na ezt a három nem akármilyen sikert követte a Norvégia elleni pofon, azt be kell vallani, hogy a norvégok jelenleg egy szinttel magasabban vannak, és elnézve az Eb-mezőnyét, talán a torna top favoritja.

Viszont a szlovének meg sem közelítik a norvégokat, sem játékban, sem a gólok számában, sem tempóban, sem a pad hosszában, sem fizikális, sem mentálisan, sehogy. Szlovénia lassabb támadásokat vezet, szeret cserélgetni védekezés meg támadás közt, így esélye lesz a védekezni kívánó csapatnak is a cserére. Márpedig ha mi támadás és védekezés közt cserélgetni tudunk, akkor az óriási előny. Ha nem rohannak a rendezetlen magyar falra a szlovének, bajban lesznek. Ráadásul a magyar és a szlovén játékosok jól ismerik egymást, rengeteg szlovén játékos játszik vagy játszott Magyarországon.

Nem lehet mondani, hogy ezt a magyar-szlovén párharcot egyik vagy másik csapat dominálja, mikor melyik csapatnak jön ki a lépés. Reméljük, hogy most nekünk. Ami viszont valószínű, hogy nem lesz gólgazdag meccs. Mi és a szlovének sem játszanak uptempo kézit, ráadásul a védekezés mindkét oldalon remek. Körülbelül 26-27 gól a maximum, amit egy csapat dobhat, de ez már nagyon a teteje. Jó kapusok is rendelkezésre állnak, szóval kevés-gólos meccsre számítunk, és ebből adódik, hogy a különbség is picike lesz. Még az is lehet, hogy egy-labdás találkozó kerekedik ebből, és a hajrában mindkét együttesnek lesz lehetősége a meccset megnyerni. A mi tippünk, hogy a magyar csapat nem kap ki hat góllal, vagy annál többel. Ligetváriék pariban lesznek a szlovénekkel, az már a bukik baja, hogy ennyire leírják a magyarokat.

Címkék: sportfogadás, tipp,