Szlovákia - Dánia: Szép búcsúban bíznak a szlovákok

2019-05-21
A 2019-es jéghoki vb-t Szlovákiában rendezik. A házigazda válogatott viszont hiába verte meg az Egyesült Államok csapatát a nyitómeccsen, mégsem juthat tovább.

Szlovákia - Dánia

/Jégkorong  világbajnokság - csoportmeccs/

 

Online sportfogadás tipp: 5,5 gól felett

Unibet odds: 1,89

Kezdés: 2019. 05. 21. 16:15

 

Kevesen gondolták a szlovákok közül, hogy az Egyesült Állomok elleni győzelem után a válogatott nem jut a legjobb nyolc csapat közé. Márpedig ez történt, Tatarék ezután kikaptak a finnektől és a kanadaiaktól is. Kanada ellen 6-5 arányban, ráadásul eléggé fájó módon, hisz kétszer is 2 góllal meglógtak. Kanada viszont 2-0-nál majd 4-3-nél is egalizált, a végjátékból pedig jobban jött ki.

Drámai meccs volt, de az a Kanada elleni 6-5-ös zakó sehol sem volt a németek elleni 3-2-höz képest. A német válogatott az 58. percben még 2-1-es hátrányban volt Szlovákia ellen. Jéghokiban viszont két perc alatt sok minden történhet, és ezt Sekeráék is megtapasztalták. Eisenschmid az 59. percben egalizált, majd amikor a két csapat lelkileg már elkönyvelte a rendes játékidős remit, jött Draisaitl a németeknél, és beütötte a győzelmet, valamint a három pontot jelentő győztes gólt. Az a gól a német válogatott továbbjutását jelentette, ezzel egy ütemben a házigazda szlovákok kiesését is.

Ezt a drámai találkozót a németek két vereséggel kísérték le, a szlovákok pedig hiába kaparták össze magukat a jégről, nem juthattak tovább. Viszont az nem semmi, hogy ezt a drámai vereséget Nagyék két győzelemmel tudták 'feledtetni'. A franciákat 6-3-ra verték, aztán a britek ellen 7-1-es győzelmet arattak. Érdekesség, hogy északi szomszédunk válogatottja a franciák és a britek ellen is ütött gól emberhátrányos szituációból, szóval ebből is látszik, hogy mindent megtettek Tatarék, de hát az a németek elleni utolsó 2 perc minden álmot szertefoszlatott.

Valószínű, hogy a szlovákok a dánok ellen is játszanak egy jót, mást nem nagyon tehetnek. A britek és a franciák is megkapták a magukét, szóval a dánok is valami hasonlóra számíthatnak. Egyébként Dánia azért picit erősebb, ráadásul a lőtt gólok tekintetében azért 17-et is összehoztak, ami jelzi, hogy van ott tűzerő. Sok izgulni valója Dániának sem maradt, a 6. helyük kőbe van vésve. Lehet még játszani egy jót a világbajnokságon, valószínű, hogy nem is fogják túlizgulni. A dánok a britek elleni 9-0-lal (!) biztosították a bennmaradást, a 7. meccs előtt tényleg sem felfelé, sem lefelé nem mozdulhatnak el a tabellán. A házigazdával játszanak egy jót, egy közönségszórakoztató meccset, ahol harmadonként átlagban 2 gól biztosan összejön.

Címkék: sportfogadás, tipp,