Szétválik az FTC-PLER kézicsapat

2013-06-05
Megszűnik a fúziós együttműködés az FTC és a PLER férfi kézilabda-szakosztályai között.

 

A két fél, valamint a zöld-fehér klub közös, szerdai közleménye úgy fogalmaz, hogy "a két, szakmailag kimagasló és tartalmas esztendő után a felek közös szándéka alapján a fúziós együttműködést megszüntetik". A PLER csapata továbbra is az első osztályban játszik, míg az FTC az NB I/B-ben kezdi meg a szezont, a tervek szerint saját utánpótlására támaszkodva. Amint az írásban jelzik: "az FTC és a PLER kézilabda-szakosztálya az elmúlt években már megszokott kiváló munkakapcsolatot tartja fenn a jövőben is."

 

A két szakosztály 2011-ben egyesült azzal a céllal, hogy együtt nagyobb eséllyel tartsák életben a fővárosi férfi kézilabdasportot, legalábbis az élvonal szintjén. Az együttműködés előtt, a 2009/10-es idényben a PLER az ötödik, az FTC a kilencedik, míg a 2010/11-es évadban az FTC a harmadik, a PLER pedig a nyolcadik volt. Az első közös szezonban (2011/12) az FTC-PLER - mint egyetlen fővárosi NB I-es gárda - a hetedik, a legutóbbi kiírásban pedig az ötödik lett.

 

Horváth István, az FTC-PLER szakosztály-igazgatója az MTI-nek elmondta: a PLER-nek - mint ahogy a közös csapatnak is - Zsiga Gyula, az FTC-nek Adorján Gábor lesz a vezetőedzője.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,