Szerencsés pénzváltás – 10 millió dollárt nyert!

2015-01-26
Egy amerikai férfi 2,7 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert azon a kaparós sorsjegyen, melyet csak azért vett, hogy felváltsa a 100 dolláros bankjegyét.

 

Egy óriási nyeremény mindig csodaszámba megy, hiszen egy-egy jackpot megnyerésének igen csekély a valószínűsége, azonban Richard Noll története tényleg ritkaságszámba megy, hiszen ő tényleg teljesen „véletlenül” nyert. Bár az általa megkaparintott 10 millió dolláros jackpot nyerési esélye egy az ötmillióhoz, így nem túlzás azt állítani, hogy nyereménye sorsszerű volt, Noll ragaszkodik ahhoz, hogy azon események sorozata, melyek miatt nyert, teljességgel véletlenszerűek voltak. 

 

Richard Nollnak ugyanis egyáltalán nem állt szándékában játszani semmilyen lottójátékon vagy sorsjegyen. Az igazat megvallva csak azért vett két darab 20 dolláros Platinum Millions elnevezésű sorsjegyet, hogy felváltassa a 100 dollárosát, hogy aztán tudjon venni egy szendvicset. Ő lepődött meg a legjobban, mikor rájött, hogy megnyerte a fődíjat. 

 

 

Noll és felesége a múlt hét elején vette át a nyereményt a Massachusetts-i lottótársaság irodájában. Az egyösszegű kifizetést választották, így az adók levonása után 6,5 millió dollárt utalnak át a számlájukra. A lottótársaság elmondása szerint Noll a harmadik, aki megnyerte a Platinum Millions fődíját a játék 2013-as indulása óta. Amerikai szokásoknak megfelelően a bolt is jól járt, ahol a nyertes sorsjegyet vette a férfi, hiszen 50 ezer dolláros bónuszt kapott a lottótársaságtól. 

 

 

A szerencsés férfi elmondta az újságíróknak, hogy a pénzből egy új házat szeretnének venni, a maradékot pedig befektetik. Mindezek előtt azonban első dolguk az lesz, hogy elviszik unokájukat a Disney Worldbe.