Szerencsepénzt talált, lottót vett, nyert!

2015-02-28
A középkorú pár éppen 19 évvel ezelőtti, Valentin-napi megismerkedésüket ünnepelte szerény keretek között, amikor a nő egy szerencse-pennyt talált a földön. A babona bejött, az aznap esti sorsoláson 1 millió fontot nyertek.

 

Sally Cloke és Richard Thursby egy vakrandin találkozott 1996-ban, Bálint napkor. A szerelmesek napjának tartott alkalom tényleg szerelmet hozott számukra, azóta is együtt élnek, kapcsolatukból három gyermek, két lány (15,16) és egy fiú (17) született. 

 

Szerény körülmények között élnek, a hölgy egy Alzheimer kórosokat gondozó központban vállal éjszakai műszakokat, a férfi asztalos, elmondásuk szerint minden pénzüket a gyerekekre költik, hiszen épp abban a korban vannak, amikor semmi sem elég.

 

 

„Megegyeztünk, hogy nem veszünk egymásnak buta ajándékokat Valentin napra, így hát a szokásos szombati nagybevásárlást ejtettük meg aznap, aztán bementünk egy leárazott dolgokat áruló üzletbe.” Richard itt azt mondta Sallynek, hogy vegyen magának valamit, amit szeretne, ez lesz az ő ajándéka. Sally az üzletben nézelődve egy elhagyott pennyt vett észre a földön. Amikor nem látta senki, gyorsan felvette, megmutatta a férjének, aki egyből megértette, és mondta, hogy minden bizonnyal szerencséjük lesz.

 

Ezt megünnepelni egy hamburgereshez tértek be, erre Sally így emlékszik vissza mosolyogva:  „Amikor a vakrandin megismerkedtünk, az elegáns Kínai negyedbe vitt engem vacsorázni, most, 19 év múlva a sarki hamburgereshez.”

 

Richard erre kicsit szégyenkezve így felel: „Ha tudtam volna, milyen szerencse készülődik, biztosan elegánsabb helyre vittem volna Sallyt.”

 

Hazafelé menet Sally még meg szerette volna hálálni a kényeztetést, és úgy döntött, hogy vesz 4 doboz sört Richardnak, ezért is egy olcsó árairól ismert üzletbe mentek be, ahol aztán a szerencse-pennin felbuzdulva gyorsan vettek egy lottószelvényt is.

 

Nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a dolognak, csak vasárnap pillantottak rá a szelvényre, amiről hibásan azt olvasták le, hogy 20.000 fontot nyertek. Ennek is nagyon megörültek, elmentek leellenőriztetni a papír cetlit, amiről ott, a helyszínen kiderült, hogy milliomossá tette őket.

 

Félig sokkos állapotban hazamentek, majd Sally gépiesen hozzálátott az ebédkészítéshez. „Elkezdtem pucolni a krumplikat, amikor hirtelen belém hasított: „Miért is bajlódok én itt ezzel, amikor az egész család elmehetne együtt ebédelni???””

 

Azóta persze a minden fillért meggondoló életmódból sikerült egy kicsit kilépni. Már megvan, hogy mi az, amit feltétlenül be fognak szerezni. A sorházukat családi házra cserélik, Richard pedig új szerszámokat fog kapni asztalos munkájához. Egy új autót is vesznek, de Sally szerint semmi extravagánsat, nem szeretnének kitűnni a többiek közül. Nagy megkönnyebbülésükre Richard munkához használt kisteherautójának utolsó részletét is vissza tudják fizetni, elmondásuk szerint a hitel hatalmas terhet jelentett nekik hosszú időn át.

 

Richard egyébként hétfő reggel a szokott módon megjelent a munkahelyén, elmondása szerint szüksége is volt arra, hogy kicsit kijózanodjon, és visszatérjen a normál kerékvágásba. „Miután elmondtam a főnökömnek, hogy mi történt, mind a ketten egyetértettünk, hogy a legbiztosabb, ha aznap nem használom egyik elektromos gépet sem, amíg az agyam meg nem szűnik állandóan a nyeremény körül zakatolni.”

 

A pár eddigi élete során mindig is pénzszűkében volt, annak ellenére soha nem sikerült egy biztonsági összeget megtakarítani, hogy mindketten dolgoztak, és minden fillérnél megnézték, mire költik. Most azonban régi-régi álmuk valósulhat meg végre.

 

„ Richard többször is megkérte a kezemet, de mindig azt mondtam neki, hogy akkor fogok hozzámenni, ha egyszer nyerek a lottón”- meséli Sally. „Mindig visszatért a témára, de végig a gyerekek voltak a fontosabbak, és időnk sem volt rá.”

 

Most azonban ez az álmuk is megvalósul, az egész olyan, mint egy szép tündérmese, amikor a hős és a hősnő összeházasodik. 

 

A lottó olvasóink számára is nagy nyereményeket tartogathat, hiszen az Ötöslottó várható főnyereménye 2,757 milliárd forint, az EuroMillions keddi húzásán pedig 79 millió euró (24 milliárd forint) a tét. A MegaMillions jackpotját péntek este elvitték, de szépen hozhat még a Powerball is, $80 milliót. Az EuroJackpot pénteki sorsolásán sem találata el senki az összes számot, de 14 millió eurós főnyereménye csak jövő pénteken várható.

 

Már csak a jövőbe látó szelencére kellene szert tenni, hogy a nyerőszámokat is sikeresen megtippelhessük. Azonban egy biztos: ha nem veszünk szelvényt, egész biztosan nem fogunk nyerni, míg ha megtesszük, van egy szemernyi esélyünk rá.