Szerencsejáték oldalakat támadt meg egy hekker, majd váltságdíjat követelt

2015-07-09
Múlt héten egy hekker fel órára leállított négy internetes szerencsejáték oldalat New Jersey-ben, és azzal fenyegetőzött, hogy hacsak nem fizetnek neki váltságdíjat bitcoinban, további támadásokat fog végrehajtani.

 

A New Jersey-i Szerencsejáték Hatóság Végrehajtási Osztályának igazgatója, David Rebuck kedden bejelentette, hogy a portálokat úgynevezett elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás érte, mely során a weboldalakat elárasztják információkkal és hozzáférési kérelmekkel, így téve elérhetetlenné őket. 

 

“A támadást követően az elkövető fenyegetést juttatott el hozzánk, mely szerint még erőteljesebb és hosszabb ideig tartó támadást fog beindítani 24 óra múlva, hacsak nem fizetünk neki váltságdíjat virtuális pénzben, bitcoinban.” – közölte Rebck. „Ez a második támadás azzal is járt volna, hogy nem csak a célbavett kaszinók, hanem az ugyanazt az internetszolgáltatót igénybevevő valamennyi Atlantic City-beli vállalkozás oldala elérhetetlenné válik.”

 

Rebuck elmondása szerint a bűnüldöző szervek és a kaszinó alkalmazottainak köszönhetően a váltságdíjat végül nem kellett kifizetni. ”A fenyegetést gyorsan enyhítették szakembereink, és alig volt észrevehető fennakadás a szolgáltatásban. Minden érintett fokozottan készültségben volt, de a július 4-i hétvége végül mindenféle incidens nélkül telt.”

 

Rebuck nem közölte, hogy pontosan mely oldalakat érintett a támadás, és hogy mekkora volt a váltságdíj összege, de elmondása szerint számos helyi és állami bűnüldöző szerv nyomoz az ügyben. A játékosok pénze illetve személyes adatai állítólag nem voltak veszélyben az incidens kapcsán.

 

New Jersey-ben 2013 novemberében legalizálták az online szerencsejátékokat, Nevada és Delaware után harmadikként az USA tagállamai közül. A szektor lassabban indult a vártnál, de az utóbbi hónapokban folyamatos növekedést tapasztalnak. 2014-ben, működésük első teljes évében, a New Jersey-i kaszinók online üzletága 122 millió dollár bevételt ért el.