Szerencsejáték a szállodai szoba tévéjén – már ki sem kell mozdulni

2013-02-13
A New Jersey-ben lévő Borgata Hotel és Kaszinó vendégeinek már ki sem kell mászniuk az ágyból, ha meg akarják kísérteni szerencséjüket.

 

Február 18-tól a Borgata vendégei a hotel tévéjén keresztül is játszhatnak szerencsejátékokat – ez lesz az első szálloda, ahol ez lehetővé válik. Az E-Casino programban a játékosok elektronikus számlát nyithatnak, és naponta maximum 2500 dollárt kockáztathatnak - kezdetben nyerőgépjátékok, és négyfajta video póker lesz elérhető a hálózatban.

 

A kaszinó tájékoztatója szerint a technológiát tovább lehet fejleszteni úgy, hogy a rendszer a kaszinó területén lévő hordozható készülékeket is kezelje, melyet New Jersey nemrégiben elfogadtak, és teljes internetes szerencsejátékot is szolgáltathat, ha az állam engedélyezi azt. 

Chirs Christie kormányzó múlt héten ugyan megvétózta az internetes szerencsejátékokat lehetővé tevő jogszabálytervezetet, azonban úgy nyilatkozott, hogy kisebb módosításuk után hajlandó azt aláírni. 

 

A Borgata nem számít arra, hogy a szállodai szobában való szerencsejáték jelentős részt venne át a kaszinóban való forgalomtól, inkább egy kiegészítő attrakciónak szánják, mellyel magukhoz csábíthatják a keleti parti kaszinók között dönteni nem tudó látogatókat. 

 

A rendszert az interaktív televíziós alkalmazások fejlesztésére szakosodott Allin Interactive fejlesztette. Számos ellenőrzést építettek be, hogy megakadályozzák a kiskorúak vagy a szerencsejátékból valamilyen okból kizárt emberek játékát. Az ügyfélnek rendelkeznie kell egy Borgata játékoskártyával, mely ellenőrzi, hogy a játékos betöltötte-e a szükséges életkort, illetve nincse-e kitiltva valamelyik kaszinóból.

A játékoskártyához tartozó PIN kódot egy, a kaszinó recepcióján igényelt átmeneti jelszóval kombinálva lehet a kaszinó pénztárában megnyitni az elektronikus számlát, melyen maximum 2500 dollár készpénzt lehet elhelyezni naponta.

 

A játékokat a tévé távirányítójával lehet működtetni, a játékos a gombokat nyomogatva lépkedhet a Rum Runner’s Riches nevű nyerőgép, és a négy video póker között. Ha a tesztidőszak sikeresnek bizonyul, a kaszinó a későbbiekben további játékokat is integrál még a rendszerbe.

 

A nyeremények kifizetését vagy a távirányítóval lehet kezdeményezni valamely elektronikus pénztárcára, vagy a kaszinó pénztárában lehet igényelni, ugyanúgy, mint a hagyományos kaszinóban elért nyereményeket.

 

AP Photo/Wayne Parry

 

 

Címkék: kaszinó,