Szerencsejáték-maffiára csapott le a román rendőrség

2016-11-10
Nagyszabású, 29 megyére kiterjedő akciót hajtottak végre a rendőrök a Legfelső Semmítő és Ítélőszék mellett működő ügyészség ügyészeinek koordinálásával.

 

A rendőrök adócsalással és pénzmosással gyanúsított, a szerencsejáték területén működő cégek és személyek ellen nyomoznak. Az akció keretében 313 házkutatást tartottak, ebből nyolcat Bihar megyében. – írja a Bihari Napló. Az ügyészség közleménye szerint 16 cég munkapontján, és 24 30–52 év közötti személy lakhelyein hajtották végre a házkutatásokat. A személyeket a házkutatásokat követően kihallgatták. A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak 2013-tól az ügyben érintett szerencsejáték-termekben található játékgépeken keresztül szerzett bevételeket különböző módszerekkel csökkentették. A valódi és a papíron bejegyzett bevétel közötti különbséget tisztára mosták. A nyomozás folytatódik az ügyben.

 

Szatmár megyében összesen hét házkutatást tartottak szerda kora reggel a rendőrség és a csendőrség különleges egységei – olvashatjuk a szatmar.ro portálon. Mindez egy országos akció része, amelynek során 29 megyében és Bukarestben háromszáznál is több házkutatást tartottak. A cél: a szerencsejáték-automatákat üzemeltető maffia.

 

A Román Rendőrség tájékoztatása szerint Szatmár mellett Arges, Bákó, Bihar, Beszterce - Naszód, Brassó, Krassó-Szörény, Calarasi, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dambovita, Galac, Gorj, Hargita, Hunyad, Iași, Ilfov, Máramaros, Mehedinti, Maros, Olt, Prahova, Szilágy, Szeben, Teleorman, Temes, Vaslui és Valcea megyékben, valamint a fővárosban összesen 313 (!) házkutatást tartottak. Meglátogatták 16 cég székházát és területi kirendeltségeit, valamint a velük kapcsolatba hozható magánszemélyeket. A rendőrség összesen 24 személy ellen adott ki elfogatási parancsot.

 

A vád szerint a csoport 2013 óta adócsalást és pénzmosást hajtott végre a különböző szerencsejáték-automaták és nyerőgépek valós forgalmának és bevételeinek meghamisításával, átmosásával.

 
Címkék: nyerőgép,