Szerencse fiai: Harmadszorra nyert a lottón egy házaspár

2017-04-13
Egy kanadai házaspár, Barbara és Douglas Fink 8 millió dollárt, azaz körülbelül 2,3 milliárd forintot nyert úgy, hogy korábban már kétszer is nyertek tízmilliókat a lottón.

 

Barbara és Douglas Fink 1989-ben 128 ezer dollárt (mostani értéken úgy 37,6 millió forintot) nyert négy barátjával közösen, majd 2010-ben ismét bekopogott hozzájuk a szerencse, akkor 100 ezer dollár (29,4 millió forint) ütötte a markukat. Ezzel azonban még nem volt vége a szerencséjüknek – idén februárban ismét örülhettek, mégpedig életük eddigi legnagyobb nyereményének.

 

Mr Fink éppen nem volt a városban, mikor a felesége felfedezte, hogy ismét nyertek. A nő próbálta elérni telefonon, de csak másodjára sikerült beszélnie vele. „Ismét megcsináltam!” mondta, mikor a férje végül felvette a telefont. Mivel csak azt tudta, hogy mind a hat számot eltalálták, azt nem, hogy mennyit nyertek, később vissza kellett hívnia a hírrel, hogy 8 millió dollárról (2,3 milliárd forintról) van szó.

 

 

A szerencsés házaspár szelvénye egyike volt annak a kettőnek, melyen mind a kanadai 6/49 lottó mind hat nyerőszámát eltalálták, így egy másik nyertessel osztoztak a 16,3 millió dolláros jackpoton.

 

Azt tervezik, hogy a bő családra költik az összeget, de persze magukat is meglepik valamivel – már korábban eltervezték, hogy elutaznak Saint Lucia-ba, és most valószínű meghosszabbítják az ott tartózkodást.

 

Mr. Fink szeretné valamivel meglepni a feleségét is. „Barbara szeretne egy új házat, úgyhogy megkapja.” – mondta.

 

A kanadai 6/49 lottó a legnépszerűbb kanadai lottójáték, hasonló a magyar hatos lottóhoz - a játékosoknak hat számot kell kiválasztaniuk 1 és 49 között. Sorsolás hetente kétszer, szerdán és szombaton van, a jackpot 5 millió dollárról indul, és bármeddig halmozódhat. A játék eddigi legnagyobb jackpotja 54,3 millió dollár volt.