Szerdán kezdődik a 48 millió eurós Eurovegas-per

2013-03-04
Szerdán és csütörtökön tárgyalja a Győri Törvényszék a még meg sem épült Eurovegas-kaszinóváros tulajdonosai közötti pert, amelynek tétje egy csaknem 15 milliárd forintos üzletrész sorsa.

 

Máté Kinga szóvivő, bíró pénteken annyit közölt az MTI-vel: március 6-án és 7-én tárgyalják azt a "külföldi gazdasági társaságok között folyamatban lévő polgári pert", amelynek tárgya "48 millió euró üzletrészvételár megfizetése".

A Kisalföld című megyei napilap január elején írt arról, hogy a Győri Törvényszék tavaly októberben azt javasolta a tervezett kaszinóvárosban érdekelt feleknek, kössenek perbeli egyezséget. Erről egyeztettek is a bíróságon az érintettek, megegyezés azonban nem született.

Tavaly nyári hírük szerint az eladók - az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried volt részvényesek - azért hívták perbe az időközben Eurovegas Hungaryről Centrope Holdings Limitedre keresztelt társaságot, hogy megfizettessék üzletrésze vételárát. A vevő ezzel szemben azzal érvel, hogy a 2006 októberében megkötött, 2007 májusában módosított szerződés alapján a kifizetés még nem esedékes.

Tavaly október elején az MTI érdeklődésére még azt közölték: a Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből kívánják finanszírozni. 

 

 

Forrás: MTI

Címkék: kaszinó,