Szép számokat produkált a Tippmixen a labdarúgó BL

2013-08-08
A Tippmix-ajánlat 31. hete a labdarúgó Bajnokok Ligája bűvöletében telt, legalábbis a két, kiemelt fontosságú toplista számadatai erre engednek következtetni.

 

A legnépszerűbb fogadási események első öt helyezettje között kizárólag a legrangosabb európai futballsorozat selejtezőmérkőzéseinek odavágóit találjuk, igaz, ez a különverseny ezúttal nagyon szorosan alakult. Ugyanis az első négy helyen található párharc mindegyike – a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is figyelembe véve – legalább 107 ezer fogadáskötéssel járt együtt, ám egyik esemény sem érte el a 108 ezres határt. Ezen összecsapások között találjuk a PSV – Zulte Waregem holland – belga rangadót, a Lyon – Grasshoppers ütközetet, a skót Celtic és a svéd Elfsborg mérkőzését, illetőleg a Basel – Maccabi Tel Aviv rangadót is. A sorban a Dinamo Zagreb – Sheriff Tiraspol csata következik, amely több mint 90 ezer szelvényen tűnt fel.

 

Azokon a heteken, amikor a népszerűségi versengés toplistás résztvevőinek többsége a legtöbb kifizetett nyereményt – amelyekbe a kiegészítő fogadási lehetőségek adatai is beleértendőek – taglaló lista élmezőnyében is feltűnik, a tippmixelők többsége elégedetten dörzsölheti tenyerét. Az elmúlt játékhét márpedig ilyen volt, lévén a legnépszerűbb események toplistájának tagjai közül négy is szerepel a kifizetési rangsorban. A PSV – Zulte Waregem derbi 2-0-s hazai sikere fizetett a legjobban 55,12 millió forinttal, amelyet csupán a Lyon – Grasshoppers mérkőzés 1-0-s végeredménye utáni 51,90 millió forintos kifizetés veszélyeztetett igazán. A Dinamo Zagreb hazai – igaz, „vékony”, 1-0-s – sikere a moldáv Sheriff Tiraspol ellenében 42 millió forintnál is többet jelentett a tippmixelőknek, miközben a Basel – Maccabi Tel Aviv párharc odavágójának egygólos hazai győzelme közel 42 milliót ért. Az egyetlen „kakukktojás” a nyeremény-lajstromban a QPR – Sheffield Wednesday angol másodosztályú bajnoki volt, ahol a londoniak sikere 43 millió forintot meghaladó összeggel gazdagította a helyesen tippelőket.

 

Nem mindenhol lehetett azonban tökéletesen megjósolni a végkimenetelt, lévén a sportfogadás velejárója, hogy olykor meglepetések születnek. A legváratlanabb eredmények között találni a férfi vízilabda-világbajnokság Horvátország – Ausztrália negyeddöntőjét, ahol a rendes játékidő végeztével 5-5 állt az eredményjelzőn (18.254 szelvényből 1.214 helyes tipp, nyertes odds: 8,20). Az orosz labdarúgó-bajnokság Anzsi Mahacskala – Rosztov meccsének vendéggyőzelme is sokakat meglepett (végeredmény: 0-1, 36.120 szelvényből 4.189 helyes tipp, 6,35-ös nyereményszorzó), ahogy a világ egyik legnépszerűbb labdarúgóklubjának, a Barcelona gárdájának 2-2-es döntetlenje is a Lechia Gdansk elleni felkészülési mérkőzésen (20.501 szelvényből 612 nyertes tipp, 5,75-ös oddsért). A magyar NB I-ben a Honvéd bőgött le a leginkább a mögöttünk hagyott hétvégén, hiszen a Pápa együttese három ponttal távozott a Bozsik Stadionból (38.374 szelvényből 1.007 helyes tipp, 5,75-ös szorzó mellett).

 

A magyar érdekeltségű események között elsősorban a Barcelonában rendezett vizes világbajnokság történései kapnak főszerepet. Magyarország férfi vízilabda-válogatottja egészen a világbajnoki aranyéremig menetelt, így Benedek Tibor tanítványainak kijár a kalaplengetés (Montenegró nemzeti együttesét 8-7 arányban múltuk felül az aranycsata során, 43.344 szelvényből 18.593 helyes tipp született, nyertes odds: 2,31). Hosszú Katinka hasonló dicsőséget szerzett hazánknak, hiszen a két aranyat is szerző magyar úszónő 200 méter vegyesen sem állt meg a dobogó legfelső fokáig, a tippmixelők többségének megelégedésére (16.842 szelvényből 12.791 tökéletes tipp, 1,85-ös odds mellett). Ugyanilyen örömöt okozott a magyar szurkolóknak Gyurta Dániel, aki a 200 méteres mellúszás vb-aranyát zsebelte be, zsinórban harmadik alkalommal (25.095 szelvényből 20.077 helyes tipp, 1,26-os nyereményszorzó). A magyar női vízilabda-válogatott a bronzérmet kaparintotta meg, amelynek az elérése felé vezető úton a negyeddöntőben Hollandiát múlták felül Keszthelyi Ritáék (végeredmény: 11-7, 39.567 szelvényből 33.072 nyertes tipp, 1,50-es szorzóért). A honi labdarúgó-bajnokság élvonalában a legutóbbi forduló rangadóján az FTC a Videoton gárdáját látta vendégül, és szenvedett vereséget 0-2-re (65.289 szelvényből 5.713 hibátlan tipp, nyertes odds: 2,63).

 

Budapesten, azon belül is a XIV. kerületben adták fel azt a két szelvényt, amellyel a hét legügyesebb fogadója címet ki lehetett érdemelni. Fővárosi fogadónk kétszer 200 forinttal játszotta meg ugyanazt a szelvényt, s mivel minden végkimenetel a várakozásainak megfelelően alakult, kétszer 399.000, azaz összesen 798.000 forintot nyert.

  • Utrecht - Go Ahead Eagles D
  • Thun - Aarau D
  • Bielefeld - Braunschweig H
  • Atvidaberg - Gefle D
  • Göteborg - Häcken H
  • Tromsö - Valerenga D
  • Derby County - Blackburn D
 
Forrás: Szerencsejáték Zrt
 
Címkék: eredmények, tippmix,