Szenvedve vertük Tunéziát a női kézilabda-vb-n

2013-12-09
A magyar női kézilabda-válogatott második csoportmeccsén a vártnál jóval nehezebben verte Tunéziát a szerbiai világbajnokságon.

 

A 26-24-es végeredmény a vártnál jóval szorosabb, mivel a két együttes eddigi összecsapásain átlagban majdnem 15 góllal volt jobb a tavalyi Eb bronzérmese, most viszont védekezésben sokat hibázott.

 

Az Afrika-bajnokság ezüstérmese az első félidőben végig tapadt a mieinkre, főleg Marua Dauadinak köszönhetően, aki ebben a szakaszban hatszor volt eredményes. A folytatásban sem indult be a magyar henger, s a végén örülni kellett a két pontnak. Hajdu János szövetségi kapitány együttese legközelebb kedden lép pályára, ellenfele az ausztrál csapat lesz, amelyet legutóbb, a 2005-ös vb-n 57-9-re győzött le.

 

D csoport (Újvidék), 2. forduló:

Magyarország-Tunézia 26-24 (15-15)

Újvidék, 200 néző, V: Ku, Li (dél-koreai)

gól: Tomori 6, Görbicz 6/3, Kovacsicz 4, Vérten 3, Szucsánszki 2, Bulath 2, Triscsuk 1, Vincze 1, Bognár-Bódi 1, illetve Dauadi 6, Tumi 5/3, Csebba 5, el-Gaui 4, Jauadi 2, Kilani 1, Kuki 1

 

A meccs nem hozta lázba a szurkolókat, csupán néhány tucat magyar szimpatizáns érkezett Újvidékre. A 4. percig kellett várni az első találatra, majd Jaudi és Kovacsicz gólpárbaja következett, aminek előbbi sérülése vetett véget. A ferencvárosi szélső ugyanakkor nem állt le, csapata nyitó öt góljából hármat vállalt. Később Görbicz vette át szerepét, ám mivel a védőfal nem zárt megfelelően, így változatlanul szoros volt az állás. Kisst Herr váltotta a kapuban, ám Dauadi ellen neki sem ment. A 24. percben a látványos súlypontemelkedéssel bíró tunéziai átlövésével lett 12-12. A szünet előtt Kovacsiczot kétszer, Szekerest egyszer kiállították, majd Szucsánszki kettős emberhátrányban betalált. Az afrikai együttes két napja a románok ellen összesen 17-szer volt eredményes, most félidőben már 15 találatnál járt.

 

A második felvonás elején rövid időre megint a tunéziaiaknál volt az előny, ám utána rendezte sorait a Hajdu-csapat, és sorozatban négyszer talált be. A magyar csapatot ugyanakkor ez sem nyugtatta meg, a lelkes ellenfél pedig még emberhátránya alatt is az egyenlítésért harcolt, Görbicz pedig két büntetőt hagyott ki.

 

Mindkét oldal rengeteg hibával játszott, a 20-18-as magyar vezetés "befagyott" a félidő derekán. Erről az afrikaiak léptek el előbb, ráadásul Tomorit kiállították és Szucsánszki hétméteres rontott. Ezt követően egy kilencperces magyar gólcsend következett, amit ki is használtak a tunéziaiak és az 51. percben átvették a vezetést. Végül Triscsuk betalált, a hajrában pedig Tomori góljaival használta ki a magyar együttes el-Gaui kiállítását, s eldöntötte a találkozót.

 

Hajdu János szövetségi kapitány a találkozót követően elmondta, talán időben jött ez a figyelmeztetés a csapatnak, ugyanis a folytatásban ennél keményebb csaták várnak az együttesre. "Hiába próbáltam meg sokat cserélni, nem sikerült megtalálni azt a sort, amely biztos győzelemhez segített volna bennünket" - mondta a szakvezető.

 

A tunéziaiakat irányító Paulo Jorge de Moura Pereira kiemelte, többen is felülmúlták önmagukat csapatából, amely végig egyenrangú partnere tudott lenni az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatottnak. "Azért is nagy szó ez az eredmény, mert több játékosommal is csak a repülőtéren, a világbajnokságra utazás előtt találkoztam először" - tette hozzá az edző.

 

szombaton játszották:

Magyarország-Csehország 35-27

 

a csoport többi meccsén:

Németország-Csehország 37-32 (17-13)

Románia-Ausztrália 19.15

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,