Szenegál U20 - Nigéria U20: Afrikai csata a nyolcaddöntőben

2019-06-03
A lengyelországi U20-as foci vb-n a nyolcaddöntőknél tartanak a csapatok. Szenegál megnyerte a csoportját, Nigéria viszont csak a legjobb harmadikok között jutott tovább, így nem véletlenül Badjiék az esélyesek.

Szenegál U20 - Nigéria U20

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1.40

Kezdés: hétfő, 20:30

 

Szenegál U20-as válogatottja a lengyelországi vb-n Tahiti ellen melegített be, lazán nyert 3-0 arányban. Aztán a 2. meccsen Kolumbiát győzte le 2-0 arányban, Lengyelország elleni utolsó csoportmeccsén pedig egy 0-0-ás remit hoztak össze, ami akkor mindkét csapatnak tökéletesen megfelelt. Szenegál még nem kapott gólt a vb-n, és ezt a szériát biztosan szívesen folytatná.

Nigéria az első meccsén magabiztosan verte Qatart (4-0), majd kikapott az Egyesült Államok ellen (0-2). Ukrajna ellen -Szenegálhoz hasonlóan- Nigéria számára is megfelelt az iksz, és mivel Ukrajna is elégedett volt a remivel, így ez a két válogatott is osztozkodott a pontokon.

A mi tippünk, hogy a két afrikai együttes meccsén ritka vendég lesz a gól. Szenegált még nem mattolták a vb-n, és igazából az Afrika bajnokságon sem sűrűn. A 2019-es februári kvalifikációs tornán a csoportban 1 gólt kapott Szenegál, az egyenes kieséses szakaszban pedig szintén egyet. Azaz ott öt meccsen kapott két gólt, itt a vb-n három meccsen egyet sem. Összesen 8 meccs, két kapott gól, a védekezéssel nincs probléma.

Nigéria nem félelmetes csapat, az említett afrikai U20-as tornán öt meccséből mind az öt 'underes' volt. Itt a vb-n Qatart ugyan megszórta, de Qatar azért kevésbé acélos gárda, USA ellen gólt sem lőtt, az ukránok elleni találkozót meg kár emlegetni, ott igazából mindkét félnek jó volt a remi.

A 16 között a tét a továbbjutás, sok kockázatot egyik fél sem fog vállalni. Két afrikai csapat meccsén általában rendre kevés gól születik. Az említett februári U20-as Cup of Nations nevű tornán a főtáblán 16 meccset játszottak le, abból csak kettő volt olyan, ahol a gólok száma 2,5 fölé ment, de a kieséses szakaszban már egyszer sem jött az 'over'.

A vasárnapi két találkozón is 2,5 alatt maradt a gólok száma, erre tippelünk most is. Szenegál egyébként 2017-ben sem játszott sok-gólos meccseket, 2-0, 1-0, 0-0, majd a 16 között 1-0-ás zakó Mexikó ellen. Nigéria ott ki sem jutott, és igazából ez a mostani korosztály sem tűnik valami acélosnak. Őszintén szólva eléggé meglepő lenne a gólzápor, Szenegál nagyon stabil, de Nigéria is azon lesz, hogy ne kapjon gólt, szóval könnyen lehet, hogy ezt a meccset eleve a büntetőrúgásokkal kellene kezdeni.

Címkék: sportfogadás, tipp,