Szenegál - Tunézia: Jöhet az újabb remi?!

2019-07-14
Tunézia egyedül Madagaszkárt tudta megverni a tornán, a másik négy találkozóján döntetlent játszott. Szenegál ellen is ez a valószínű.

Szenegál  - Tunézia

AFCON - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Döntetlen

Unibet odds: 3.10

Kezdés:  2019.07.14. 18:00

 

Érdekes egy torna ez az AFCON, és mindig is az volt. Sosem tudhatjuk előre, melyik meccs lesz bundás, és melyik nem. Mely csapatok veszik épp komolyan, és kik azok, akik csak szórakoznak. Aztán itt vannak olyan csapatok, mint Tunézia vagy Szenegál, amely együttesek elődöntősök, de bőven van hiányérzetünk, ha a lejátszott meccseikre visszagondolunk.

Tunézia mintha energiát spórolt volna, ahol csak tudott. A csoportban három iksz, nagyon langyos játék. Voltak meccsek, ahol 10-15 perces időszakokat nyomtak meg, amikor az ellenfél azt sem tudta, hogy 'fiú-e vagy lány', de a meccs maradék  70-80 %-ában csak alibiztek. Végül is az eredmény Khazriékat igazolja, hisz ott vannak a top4-ben, az már más kérdés, hogy az észak-afrikai csapat meccsei nem voltak épp izgalmasak.

Szenegál nem viccelt sokat, az Algéria elleni csoportmeccset kivéve minden találkozóját kapott gól nélkül nyerte meg. Tanzánia és Kenya a csoportmeccsek során 2-0 és 3-0 arányban kapott ki, az egyenes kieséses szakaszban pedig két 1-0-ás sikerrel jött össze az elődöntő.

Szóval óvatosabbra vették a figurát a szenegáliak, arra nagyon ügyeltek minden meccsen, hogy gólt ne kapjanak. Egy Uganda és egy Benin ellen sem mentek neki az ellenfélnek nyílt sisakkal, pedig azért sem Uganda, sem Benin nem tartozik Afrika krémjéhez. Ebből kiindulva Tunézia ellen még óvatosabb lesz Szenegál, és az fix, hogy itt Khazriék sem fognak kockáztatni semmit. Eleve 5 meccsükből 4-et adtak döntetlenre...

Tunézia játszott már 0-0-t, hozott vissza meccset hátrányból, de adott is le előnyt. Olyan csapat ez, amely ha gólt kap, képes sebességet váltani, és egalizálni. De képes előnyt leadni is, erre talán az Angola elleni meccsük a legjobb példa. Angola teljesen veszélytelen volt a meccs elején, aztán Tunézia gólt szerzett, majd teljesen visszaállt. Aztán úgy belealudt a meccsbe az északi csapat, hogy Angola a semmiből egyenlíteni tudott.

Mi most leginkább egy 0-0-ás remire tippelünk, egyik fél sem fog kockáztatni, és simán kihúzhatják a felek 0-0-lal. Fáradtak a csapatok, a tét pedig egyre nagyobb. Hibázni egyik fél sem szeretne itt a döntő kapujában, szóval jó esély van rá, hogy elhúzzák büntetőpárbajig.

Címkék: sportfogadás, tipp,