Szemet vetettek a sportfogadásra az amerikai lottótársaságok

2018-05-30
Az amerikaiak a becslések szerint évente körülbelül 150 milliárd dollárt költenek sportfogadásra, melynek 97 százalékát illegális offshore oldalakon keresztül teszik meg. Nem csoda tehát, hogy több állam is kész arra, hogy olyan jogszabályt fogadjon el, mely lehetővé tenné, hogy elindítsa saját sportfogadási termékeit.

 

Az Állami és Tartományi Lottótársaságok Észak-Amerikai Szövetsége (NASPL) is elkezdte tanulmányozni egy saját sportfogadási portfolió kialakításának lehetőségét, miután a Legfelsőbb Bíróság eltörölte a szövetségi tiltást, és az egyes államok jogkörébe utalta a sportfogadás legalizálását a határaikon belül. 

 

A szerencsejáték-ipar befolyásos szervezeteként a NASPL már régóta lelkes támogatója annak, hogy az állami kormányok kapjanak jogot a saját szerencsejátékra vonatkozó törvényeik meghozatalára.

 

A NASPL kifejtette, hogy készen áll arra, hogy segítsen létrehozni egy élő sportfogadási hálózatot, ha felkérik erre, a kiskereskedelmi üzletekkel, bárokkal és klubokkal az egész országban meglévő "szoros kapcsolata" révén . Ezenkívül a szervezet azt nyilatkozta, hogy rendelkezik olyan technológiával is, amely segít egy online hálózat létrehozásában, mondván: "Egyes amerikai lottójátékok már elérhetőek az interneten, ez egy potenciális út a sportfogadáshoz, ha az állam ezt az opciót lehetővé teszi."

 

Az amerikai lottópiacon körülbelül 80 milliárd dollár értékű szelvény fogy évente, ez körülbelül duplája annak a 41 milliárd dollárnak, amit az USA-szerte üzemelő valamivel több mint 460 kaszinó szed be éves szinten. Ebből 73,5 milliárd dollár a hagyományos lottószelvényekből, a fennmaradó 6,5 milliárd dollár az elektronikus lottójátékokból származik. 

 

Ennek következtében a NASPL valóban egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy sportfogadási hálózatot alakítson ki a vele kapcsolatban álló klubok, pubok és bárok részvételével, valamint azzal a 200.000 kiskereskedelmi helyszínnel, ahol lottószelvényeket kínál.