Széles Sándor: „szerencsére jól vagyok”

2013-07-31
Kiújult a fekélye, de jól van Gyurta Dániel edzője, akit kedden hazaküldtek a barcelonai vb-ről.

 

Jól van Széles Sándor, a 200 méteres mellúszásban olimpiai és világbajnoki címvédő Gyurta Dániel edzője, akit kedden hazaküldtek a barcelonai vizes világbajnokságról. A jó hírrel személyesen a mesteredző szolgált szerdán az MTI-nek.

 

„Szerencsére jól vagyok - reagált Széles Sándor az MTI megkeresésére. - A fekélyem sajnos kiújult, de kaptam gyógyszert, nem súlyos a dolog, augusztus 22-én kell visszamennem kontrollra.”

 

A tavaly az Év edzőjének választott szakember hozzátette, Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökével tisztázták a helyzetet, majd hangsúlyozta: „A lényeg most az, hogy közösen szorítsunk Dani sikeréért. Én ezt ezúttal a tévé képernyője előtt teszem.”

 

A kedvező fejleményt megerősítette Gyárfás Tamás Barcelonában az MTI tudósítójának.  „Reggel felhívtam telefonon Sándort, aki nagy örömömre jól volt. Elmondta, szokott orvosánál a kórházban kitűnő ellátásban részesült. Megígérte, vigyáz magára” - fogalmazott Gyárfás, aki szerint az edző megértette, hogy ami egy vb-n valakivel történik, az nem tartozik a magánszférába.

 

„Mivel közölte, hogy jól van, felvetettem: nincs-e szándékában visszatérni Barcelonába. Nyíltan megmondom: nagy örömömre azt válaszolta, most már inkább otthon marad, onnan szorít tanítványáért, Gyurta Daniért” - folytatta a MÚSZ első embere, akit a múlt hét végén a katalán fővárosban a nemzetközi szövetség (FINA) alelnökévé választottak.

 

Gyárfás közlése szerint Széles hangsúlyozta, hogy nyombélfekélye van, ez újult ki. A sportdiplomata hozzáfűzte: „Én tényleg nem tudom, hogy ezt mi mindentől lehet kapni.”

 

Arra is kitért, hogy újfent beszélt Szabó Tünde MÚSZ-főtitkárral, aki egy szállodában lakott Széles Sándorral.

 

„A főtitkár asszony megerősítette, hogy amikor a mesteredzőt olyan állapotban látta meg, nem tehetett mást, a saját érdekében haza kellett küldeni. Véleményével egyetértek, Sándornak azért kellett távoznia, mert visszavárjuk” - mondta Gyárfás.

 

Gyurta Dániel csütörtökön rajtol a vb-n, s ha túllesz a selejtezőn és az elődöntőn 200 m mellen, pénteken szerepelhet a fináléban.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: úszás,