Százszoros nyereményt fizetett a hibás nyerőgép – örülhet a szerencsés játékos!

2014-11-19
A kanadai Lake City Casino-ban egy hibásan működő nyerőgép az 1.000 dollár helyett 100.000 dolláros nyereménnyel jutalmazott egy játékost.

 

A B.C Lottery Corp bejelentése szerint az eset januárban történt, és a kivizsgálás során kiderült, hogy több tucat gép működött hibásan, melyeket, miután kiderült a baj, szép csendben megjavítottak.

 

A hibás működésre fényt derítő nyeremény Penticton-ban, a Lakeside Resort Lake City elnevezésű kaszinójában, egy “Dragon Fever” típusú gépen történt, mikor a kijelzőn egyszer csak megjelent a 99.999,97 dolláros nyereményt jelző felirat.

 

A Lakeside Resort, ahol az eset történt

 

A nyeremény összege azonnal megszólalta a vészcsengőket az üzemeltetőknél, hiszen ez pont százszorosa annak, amit ez a gép maximálisan kifizethet. „Azonnal megvizsgáltuk a gépet, de nem tudtuk meghatározni a hiba pontos okát.” – nyilatkozta a BCLC szóvivője, Laura Piva-Babcock.

 

Ennek ellenére a Crown vállalat úgy döntött, hogy kifizeti az összeget a játékosnak, a pénzt pedig a hibásan működő gép gyártójától, a Konamitól igényli majd vissza. „Január 23-án megegyeztünk a játékossal, hogy ügyfélszolgálati gesztusként rendezzük a kérdést.” – közölte Piva-Babcock. „A BCLC megerősíti, hogy a jackpot megtörtént, de nem tudjuk, hogy mennyi lett volna valójában a nyeremény. Ezért úgy határoztunk, hogy az a helyes eljárás, ha ezt a hibásan megjelenített összeget fizetjük ki a játékosnak.”

 

Dragon Fever típusú nyerőgépek

 

Nem volt semmi arra mutató jel, vagy bizonyíték, hogy a szerencsés hölgy valamilyen módon befolyásolta volna a jackpot összegét, vagy valahogy megpiszkálta volna a gépet. „Nem aggódunk emiatt.” – erősítette meg a szóvivő.

 

A lottótársaság a többi, 189 hasonló gépet három napon belül szép csendben kivonta a kaszinókból. A vizsgálat során kiderült, hogy a gép „progresszív szabályzójával” volt probléma, mely a többi géppel köti egy jackpot hálózatba az eszközöket. Ez a nyerőgép ugyanis a Diamond Point pregresszív sorozat tagja volt, mely minden egyes alkalommal növeli a jackpot összegét, míg valaki meg nem nyeri azt. A hibás gép hat hasonló társával volt egy hálózatban.  A vizsgálat kiderítette, hogy a hiba a B.C kaszinóiban működő 152 másik gépet is érintett. Ahhoz, hogy a jackpot hiba előforduljon, „bizonyos körülmények” meghatározott sorának kellett lezajlania, a hölgy tehát mindenképpen szerencsésnek mondhatja magát. „Rendkívül ritka hiba, de néha előfordul az ilyesmi.” – ismerte be Piva-Babcock.

 
Címkék: nyerőgép,