Szaúd-Arábia U20 - Panama U20: Nehezen elképzelhető meccs ez gólok nélkül

2019-05-31
Szaúd-Arábiának csak matematikai, Panamának pedig reális esélye van továbbjutni, de a top16-hoz legalább két gólt lőnie kell a CONCACAF zóna csapatának.

Szaúd-Arábia U20 - Panama U20

FIFA U20-as világbajnokság, 3. csoportkör

 

Online sportfogadás tipp: gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,65

Kezdés: 2019.05.31. 18:00

 

Az U20-as vb-n a csoportkör utolsó körében elég szépen jönnek a papírformák. Persze előfordulnak anomáliák is, mert a Norvégia-Honduras meccs 12-0ás végeredménye nem épp mindennapi. Haland például 9 gólt szerzett azon a találkozón, ilyen sem sűrűn fordul elő ezen a szinten.

Pénteken a CONCACAF zóna becsületét Panana (és USA) védheti meg. USA már ott van a legjobb 16 között, Panamának viszont a továbbjutáshoz nyernie kell! Nyernie kell, méghozzá minimum két góllal!

A tornán a hat darab négy-fős csoportból a 4 legjobb csoport-harmadik is továbblép. A 3. helyezettek közül Lengyelország és Nigéria már továbbjutott. Így még két hely kiadó, melyek közül egyet biztosan elvisz Panama, ha két góllal nyer.

Panamának jelenleg -2-es a gólkülönbsége, de ha minimum kettővel veri a szaúdi csapatot, akkor legrosszabb esetben is kihozza a gólkülönbséget nullára. Aztán evidens, hogy ha két gólt lő, akkor a már meglévő egy dugóval együtt három szerzett gólja lesz a vb-n, amivel Ecuadort és Dél Koreát is beelőzi. Panama tehát tudja, amit mi is, azaz hogy ha legalább két góllal nyer, akkor továbbjut. Ezt nem lehetetlen kivitelezni, ugyanakkor, ha kinyílik, és gólt kap, akkor még jobban ki kell nyílni, még többet kockáztatni, és akkor a szaúdi együttes is lőhet további gólokat. Szaúd-Arábia azért előző meccsén is kialakult egy jó kis adok-kapok, amiből rosszul jött ki (4-3-ra kikapott Mali ellen), de bizonyította, hogy elöl-hátul gólképes.

Ha csak a matekot nézzük, még a szaúdi csapat is továbbléphet, de ehhez mondjuk ki kell kapnia Portugáliának, a szaúdi csapatnak meg lőni kell 11 gólt, ha közben nem kap, szóval ez tényleg csak matematikai esély, gyakorlatilag nyugodtan kijelenthető, Szaúd Arábia már csak a becsületéért focizik, meg azért, mert ezek a srácok U20-as vb-n már aligha játszanak többet. Mi egy jó kis adok-kapok meccsel számolunk, Ahol Panama a továbbjutásért, a szaúdi srácok meg szimplán a játék öröméért játszanak.

Címkék: sportfogadás, tipp,