Szalai beilleszkedett új csapatában

2013-08-07
Szalai Ádám, a csehek elleni, jövő szerdai barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott csatára könnyűnek nevezte beilleszkedését új klubjába, a Schalke 04-be, amelynél elmondása szerint keményen kell dolgoznia, hogy bizonyítsa, jó vásárt csináltak vele.

 

Az mlsz.hu-nak adott interjújában a Mainztól - sajtóhírek szerint 8 millió euróért - Gelsenkirchenbe szerződött csatár elmondta, hogy nyelvi nehézségei nincsenek, a játékostársai is ismerték már a pályáról, s az is megkönnyítette a helyzetét, hogy a Bundesligában eltöltött évek kellő önbizalmat adtak neki.

"Ezzel együtt nagyon keményen kell dolgoznom, hogy helyem legyen a csapatban" - beszélt helyzetéről a támadó, aki mindehhez hozzátette, szakmailag egyértelmű előrelépésnek tartja, hogy a Mainztól a Bajnokok Ligájában is érdekelt csapathoz igazolt.

Azt egyelőre Szalai sem tudja, hogy a csapat másik ékjével, a holland válogatott Klaas Jan Huntelarral egyszerre pályára küldik-e majd az új szezonban. Mint mondta, az eddigi felkészülési mérkőzéseken előfordult, hogy együtt játszottak, s az is, hogy egymást váltották.

 

Szalai kitért a Csehország elleni barátságos meccsre is.

"Tapasztalatból mondhatom, hogy erős válogatott a cseheké, a keretükben van néhány játékos, aki nívós csapatokban futballozik, néhány klasszisukat ismerem a Bundesligából" - dicsérte a riválist, amely ellen kemény összecsapásra számít.

 

A 25 éves futballista győzni szeretne már jövő szerdán is, ám mint mondta, a legfontosabb, "hogy az őszi tétmeccsek úgy sikerüljenek, ahogy szeretnénk".

"Bízom benne, hogy meglesz a második hely a csoportban, és abban is, hogy ott lehetünk a világbajnokságon" - tette hozzá Szalai.

 

A magyar válogatott hat mérkőzésen szerzett 11 pontjával a pótselejtezőt érő második helyen áll vb-selejtezős csoportjában a holland  csapat mögött és a román előtt. A nemzeti együttes szeptember 6-án Romániában lép pályára, szeptember 10-én fogadja az észteket, majd október 11-én Hollandiában játszik, október 15-én pedig itthon, az andorraiak ellen zárja a sorozatot.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,