Sydneyi tenisztorna - Babosék a döntőben

2014-01-09
Babos Tímea a cseh Lucie Safarovával az oldalán két játszmában legyőzte a Julia Görges, Barbora Zahlavova-Strycova német, cseh duót a sydneyi tenisztorna 710 ezer dollár (150 millió forint) összdíjazású női versenyének csütörtöki elődöntőjében.

 

A találkozó 1 óra 13 percig tartott.

"Rettenetesen örülök, hogy megvan életem első Premier-kategóriás döntője. Nagy lépés volt a mai, hiszen a centerpályán, nagy közönség előtt játszhattunk" - nyilatkozta honlapján a magyar játékos, aki egyesben már a selejtezőben búcsúzott. A soproni teniszező hozzátette, nehéz meccsen vannak túl, de élvezték a játékot, és várják a pénteki döntőt.

Babos edzője, Nikola Andjelic kifejtette, tökéletes az összhang tanítványa és Safarova között, ez is segít nekik abban, hogy magabiztosan jussanak túl a mérkőzéseken.

"Hosszú idő után ez volt Timi első mérkőzése egy ilyen nagy pályán, örülök annak, hogy jól kezelte ezt. Most sem tudták őt lebrékelni, közel 200 km/órás sebességgel is adogatott" - mondta a szerb szakember.

Babosék a döntőben a világelső olasz Sara Errani, Roberta Vinci kettőssel találkoznak pénteken magyar idő szerint 11 óra körül.

A 20 éves magyar játékos nyolcadik páros fináléjára készülhet, az eddigi hétből hatszor - 2012-ben Birminghamben, tavaly pedig Bogotában, Monterreyben, Marrákesben, Taskentben és Szucsouban - győztesen hagyta el a pályát, és csak tavaly Hobartban kapott ki.

Eredmény:

Női páros, elődöntő: 

Babos Tímea, Lucie Safarova (magyar, cseh) - Julia Görges, Barbora Zahlavova-Strycova (német, cseh) 6:2, 7:5

 

Forrás: MTi

Címkék: tenisz,