Svédország - Lettország: Ütős délután lesz

2019-05-20
A 2019-es szlovákiai jéghoki-vb-n a svédek és a lettek is továbbjuthatnak még, de a letteknek mindenképp meg kéne verni Svédországot.

Svédország - Lettország

Online sportfogadás tipp: 5,5 gól felett

Unibet odds: 1,90

Kezdés: hétfő, 16:15

 

Svédország a hoki-vb-t 5-2-es vereséggel kezdte, Csehország ellen még nem állt össze a csapat, aztán a tornát zsinórban 4 győzelemmel folytatták a háromkoronások. Az olaszok ellen 8-0-ra, aztán a norvégok ellen 9-1-re sikerült nyerni. Ausztria szintén alaposan el lett verve (9-1), aztán a svájci együttes már komoly ellenállást tanúsított, de Nylanderék 4-3-ra ott is nyerni tudtak. Ez a zsinórban aratott négy siker sem jelentett még továbbjutást, de a svédek helyzete bíztató.

A lettek sem szálltak még el, hiába van 6 pont a két együttes között Svédország javára. Ha itt a lettek nyernek, majd megverik az utolsó meccsükön Norvégiát, akkor pontszámban beérhetik a svédeket, amennyiben a sárga-kékek az utolsó csoportmeccsükön kikapnak a rendes játékidőben Oroszországtól. Ekkor kellene gólkülönbséget számolni, de mindez értelmét veszti, ha a svédek ma nyernek, esetleg 60 perc után döntetlen lesz az eredmény Fontos hangsúlyozni, hogy a lettek csak úgy juthatnak tovább, ha a rendes játékidőben verik a svédeket.

Azt is fontos hangsúlyozni, hogy a lettek már nem eshetnek ki, szóval ilyen szempontból nincs nyomás Darzins-ékon. Nekik nyerni kell, aztán bízni a 'csodában'. Ami biztos, Lettországnak nincs veszíteni valója, a svédeknek pedig hiába jó az iksz, azért jéghokiban a meccs elejétől nem lehet döntetlenre játszani.

A tippünk nem meglepő, Svédország még nem játszott olyan meccset a vb-n, ahol ne született volna minimum 6 gól. A csehek elleni meccsen 7 dugó született, aztán 8, 10, 10, majd a Svájci elleni 4-3-as siker. A tippünk az, hogy a svédek folytatják az over-szériát.

Címkék: sportfogadás, tipp,