Svédország - Kanada: Ha esti meccs, akkor garantált a ráadás

2019-06-24
A franciaországi 2019-es női labdarúgó-vb-n eddig csak európai együttes került a legjobb nyolc közé. Hétfőn vélhetően megtörik a jég, amiről előbb USA, majd este Kanada gondoskodhat.

Svédország - Kanada

FIFA Women's World Cup - Nyolcaddöntő

 

Online sportfogadás tipp:  döntetlen

Unibet odds: 2.90

Kezdés: hétfő, 21:00

 

Eddig a női foci-vb-n az egyenes kieséses szakasz kiszámítható volt. Az európai csapatok továbbjutottak, pedig már négy párharc is volt, ahol európai nem európai válogatottal játszott. Németország, Norvégia, Anglia és Franciaország továbblépett, Nigéria, Ausztrália, Kamerun és Brazília búcsúzott.

Hétfőn vélhetően megtörik a jég, hisz USA jóval esélyesebb a spanyoloknál a délutáni meccsen, és Kanada is erősebbnek tűnik a svéd válogatottnál. Viszont amíg a spanyolok és USA között elég nagy a különbség (oddsokban mindenképp), addig a Kanada-Svédország könnyen hosszabbításba torkollhat. Szombaton és vasárnap is ráadás kellett a döntéshez az esti meccseken, és könnyen előfordulhat, hogy most sem lesz másként.

A svéd és a kanadai csapat nagyjából hasonló kaliberű. Mindkét együttes 6-6 ponttal zárt a csoportjában, két siker mellett egy zakót könyvelt el. Asllaniék Thaiföld és Chile ellen hozták a kötelezőt, és igazából USA ellen nem játszottak jól, főleg nem előrejátékban, de azért állták a sarat. Kanada is hozta a két kötelezőjét Új-Zéland és Kamerun ellen, Hollandia ellen meg kikapott.

Kanada rendkívül stabil együttes, szinte képtelenség bevenni Labbé kapuját. Csapatvédekezés elég kemény, nincsenek lyukak, és a svédek is elsősorban arra fognak alapozni, hogy gólt ne kapjanak. Igazából USA ellen sem voltak rosszak, ha úgy nézzük a világ legjobb csapata ellen ki lehet kapni 2-0-ra, ráadásul az egyik gól egy peches megpattanó volt, Anderson öngólja pattant végzetesen a svéd kapuba.

A mi tippünk, hogy ezen az esti meccsen is jön a 2*15 perc, és talán a büntetők is. Legutóbb a tavaszi felkészülési tornán a portugáliai Algarve Cup-on találkoztak, ott sem bírtak egymással, gól nélküli döntetlent játszottak. Ez most még nagyobb téttel bíró meccs, még kevesebb helyzetre számíthatunk, gól mondjuk nem lehet kevesebb, hisz ott egy sem született.

A mi tippünk tehát az, hogy a szombati és vasárnapi esti meccsek után a hétfői sem hoz 'meglepetést', a 90 perces rendes játékidő után jöhet majd a ráadás.

Címkék: sportfogadás, tipp,