Sűrűn éri szerencse a lottósorsoláson rendszeresen jelenlévő családot

2017-08-23
A valószínűség szabályait megcáfolni látszik az a család, akiknek 28 hét alatt 15-ször sikerült bekerülniük az ötös lottó sorsolásának számhúzó-jelöltjei közé.

 

A számhúzásra bárki jelentkezhet, aki legalább négyjátékos (1000 forintos) szelvényt vásárol. A Szerencsejáték Zrt. központjában kisorsolnak a jelentkezők közül 25 embert, akik a sorsolás helyszínéül szolgáló stúdióban várják, hogy eldőljön, melyikük húzhatja ki a nyerőszámokat. A kiválasztott 1 millió forintot kap, a többi 24 jelölt pedig 30 ezret.

 

Az Index egyik olvasójának tűnt fel - aki maga is gyakran jelentkezik számhúzónak - hogy bizonyos arcokat igen sűrűn lát a szerencsés jelöltek között. A Szerencsejáték Zrt honlapján minden héten megtalálható az adott hét 25 számhúzó jelöltjének listája, emberünk pedig elkezdte ezeket szépen összegyűjteni. 

 

 

Pár hónap alatt kiderült, hogy egy család három tagja 28 hét alatt 15 alkalommal került be a jelöltek közé, ami 53,57 százalékos arányt jelent. A furcsaságra már egyébként a Szerencsejáték Zrt. Facebook-oldalának több kommentelője is felfigyelt, akik azt is megemlítették, hogy ezek a szerencsés családtagok – a nagy számok törvényének értelmében – már többször is az egymilliós főnyereménnyel távozhattak.

 

Az állami lottószervező szerint az ötös lottó sorsolására hetente nagyságrendileg 11 ezer ember jelentkezik. Ahhoz, hogy valaki 11 ezer jelentkezés mellett ilyen gyakorisággal kerüljön be az adásba, hetente átlagosan 236 (ezerforintos) szelvénnyel kell játszania. Ezen kívül még az alábbi magyarázatok létezhetnek az Index szerint: vagy manipulálják sorsolást, vagy a sorsolás nem teljesen véletlenszerű, és valaki kiismerte a rendszer gyenge pontját.

 

Az Index utolérte a szerencsés családot, aminek az egyik tagja azt állította: sokkal kevesebből játszik a heti 236 ezer forintnál, és 20 évébe telt, mire „kapisgálni kezdte”, hogyan javíthat a számhúzók közé való bekerülés esélyén.

 

A Szerencsejáték Zrt. utalt arra, hogy vizsgálat indul az ügyben, de az Index erről szóló kérdésére nem válaszolt...

 

Korábbi cikkeink a témában:
 
 
 
Címkék: lottó, ötöslottó,