Súlyos vádak rengették meg a nyerőgép szektort Németországban

2015-03-25
A német Der Spiegel magazin rendkívüli vádakkal állt elő legújabb számában, melyben érintett az ország legnagyobb nyerőgépgyártó vállalatának, a Gauselmann csoportnak az elnöke is.

 

A Der Spiegel szombati kiadásában napvilágot látott cikk beszámol egy török férfi letartóztatásáról, aki a német utcai szerencsejáték szektor nyerőgépeit érintő számítógépes csalás miatt került a rendőrség látómezőjébe. Az Ali T néven emlegetett férfit a német szerencsejáték piac beszállítói biztonsági tanácsadóként ismerik, aki a lehetséges gép manipulációk felismerésében segédkezik a szakmabelieknek. A Der Spiegel ugyanakkor azt állítja, hogy Ali T nem csupán segített fényt deríteni a csalásokra, hanem valójában ő maga volt ezeknek a hekkeknek a szerzője. 

 

A cikk szerint Ali T folyamatosan és rendszeresen manipulálta a Gauselmann fő riválisának számító Löwen Entertainment gépeit. 2015 januárjában a rendőrség országos razziát tartott az ügyben, és számos érintettet letartóztatott. A történet legmegdöbbentőbb része az, hogy Ali T ténykedésével kapcsolatba hozható a Gauselmann csoport elnöke, Paul Gauselmann is. 

 

A kettőjük közti kapcsolatra való bizonyítékként a Der Spiegel egy Ali T és Paul Gauselmann között zajlott 90 perces rögzített telefonbeszélgetését említi, mely még 2007-ben készült. A Gauselmann csoport cáfolja a vádakat, és azt állítja, hogy a beszélgetésnek csak egy részét hozták nyilvánosságra, melyet kiragadtak a szövegkörnyezetből. A cég azt állítja, hogy a beszélgetés valójában arról szólt, hogy felvilágosítást kapjanak a piacot érő manipuláció mértékéről, nem pedig arról, hogy hogyan szaporítsák ezek számát.

 

A Löwen Entertainment ennek ellenére sajtóközleményében arra szólítja fel Mr. Gauselmann-t, hogy azonnali hatállyal mondjon le a Német Szerencsejáték Szövetségnél (VDAI) betöltött elnöki tisztségéről, és lépjen ki a Német Nyerőgép Ipartestület (DAW) elnökségi tagjainak sorából.

 

A vádakat több objektív szemlélő abszurdnak tartja, és azt hangoztatják, hogy a Der Spiegel mindig is szenzációhajhász hozzáállást tanúsított a szerencsejáték iparral kapcsolatban...

 
Címkék: nyerőgép,