Sportolókat fenyegetett a fogadó – rács mögé kerül

2019-07-03
Rosszul kezelte, hogy veszített..

 

A sportfogadás trükkös dolog. Olyan nüanszok vannak benne, melyek megkövetelik, hogy a játékos jól átlássa, megértse a verseny összetevőit a helyzet elemzésekor. Mindig lehet olyan, hogy valami balul üt ki, de a szerencsejáték ilyen dolog – hajlandónak kell a jót és a rosszat is elfogadni. Egy ifjú kaliforniai szerencsejátékos azonban a vereséget nem vette könnyen, és frusztrációját a veszteséget okozó személyekre vetítette ki. Addison Choi a közösségi médiára szabadította rá a haragját, és halálos fenyegetéseket küldött több sportolónak. Ennek most keményen megfizeti az árát – egy időre rács mögé kerül.

 

A 23 éves fiatalember bűnösnek vallotta magát a bíróságon életveszélyes fenyegetés vádjában. Akár öt évet is rácsok mögött tölthet, de ha szerencséje van, az ügyészek dönthetnek úgy is, hogy csak 21-27 hónapot kell leülnie. 

 

Choi szerencsésnek mondhatja magát – sokkal rosszabbul is járhatott volna. Tagadni nem is tudta volna tevékenységét, hiszen elég hülye volt ahhoz, hogy a közösségi médián keresztül küldjön ki halálos fenyegetéseket, és 45 sportoló meglehetősen tisztán és érthetően kapta meg az üzeneteit az Instagramon.

 

Choi 2017-ben például egy ilyen üzenetet küldött ki egyiküknek: “Megöllek téged is és az egész családodat, és kib…ttul felakasztom a hullátokat egy fára te hülye, undorító féreg…” és „Levadászlak és kib…tul élve megnyúzlak, de idióta kib…t.” Aztán még hozzátette „Remélem, hogy kib…tul megdöglesz, te hülye majom…”

 

Choi nem volt válogatós a célpontokat illetően – szinte minden sportág képviselője megtalálható közöttük, így focisták, kosarasok, baseballosok, hokisok és teniszezők is. Még a sportolók rokonainak, barátainak is küldött üzeneteket. Az egyikük barátnőjét megfenyegette, hogy „Kib…tul kinyírlak, de idióta k..va…”

 

A lehetséges börtönidőn kívül Choi-nak 250.000 dolláros bírságot is fizetnie kell.

 
Címkék: sportfogadás,