Sportogadás tippek: Magyarország - Csehország

2014-01-03
A magyar kézilabda válogatott ma délután a Provident Kupa elnevezésű felkészülési tornán lép pályára, az ellenfél pedig Csehország. Az biztos, hogy Császárék ma már meg is fognak izzadni, nem úgy, mint a Bahrein elleni találkozókon.

Magyarország - Csehország

Tipp: Csehország + 4.5 gól

Odds: 1.90

Iroda: bet365

Kezdés: ma 17:00

 

A férfi kézilabdában nüansznyi a különbség az élmezőnybeli csapatok között. Itt nem csak a közvetlen élmezőnyt kell érteni, hanem minket magyarokat, a cseheket, és még azt a 6-8 csapatot, amelyek rendre ott kellemetlenkednek a franciák, a dánok, és a spanylok mögött.

Ma a magyar válogatott egy minitorna (Provident Kupa) első találkozóját vívja, Az ellenfél Csehország, a cél pedig a felkészülés. Itt az eredmény másodlagos, persze az egészséges az, ha egy ilyen meccsen is nyerni akar az ember.

Magyarország mérlege pozitív a csehek ellen, de legutóbb, amikor tétmeccsen összecsaptunk velük, akkor 2010-ben a csehek nyertek.

Kérdéses volt sokáig, hogy Nagy Laci vállalni tudja-e a játékot, de január 2. napján kiderült, hogy nem vesz részt az EB-n, és természetesen ezen a tornán sem. Támadásban és védekezésben is alapembere a válogatottnak, nélküle azért nem lesz könnyű. Ancsin még támadásban akár tudja is helyettesíteni, de védekezésben Ancsin és Nagy Laci nem egy kategória. Ha Ancsin játszik, őt rendre cserélni kell, de ez nem mindig sikerül, pláne nem gyorsindításokkal operáló csapatok ellen nem.

Csehország kerete egyébként szintén erős, Stochl a kapuban világklasszis, és Filip Jicha, a Kiel légiósa szintén a legjobbak közé tartozik. Ő azért egymaga képes 9-10 gólt dobni, és ha a többiek közül is kijön a lépés 2-3 játékosnak, akár meg is viccelhetnek minket. Persze erősebb a magyar csapat, és így, hogy nincs Nagy Laci, méginkább csapatként kell funkcionálni. Az a kérdés, hogy Laci kiesése miként hat a csapatra. Lehet olyen verzió, hogy mindenki belead ég egy kis pluszt, de olyan is, hogy picikét megzavarja a csapatot az ő hiánya.

Ezen a mai találkozón inkább az utóbbi valószínűsíthető. Ha nyerünk is, ne nagyon számítsunk 8-10 gólos kiütésre. Itt mindenki játszani fog, nem az a cél, hogy 8-10 gólt tegyünk közé, hanem az, hogy mindenki rápörögjön az EB-re, csiszolják a figurákat, meg egyéb apróságok.

Ha Stochl és Jicha hozza a formáját a cseheknél, ez a tipp jönni fog!

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,