Sportofgadás tippek: Vitezslav Vesely nyeri a férfi gerelyhajítást

2012-08-10
Lassan véget ér a 2012-es londoni olimpia, de akad még egy-két értékesnek tűnő tipp többek közt az atlétika világából.

 

Tipp: Vesely nyeri a férfi gerelyhajítást

Odds: 1.53

Iroda: bet365

Kezdés: holnap 20:00 után

 

Tegnap még 1.70 fölötti oddsot kínáltak Vesely győzelmére, ami nagy ajándéknak tűnt. Sokan lecsaptak rá, így az odds esésnek indult, ahogy az ilyenkor lenni szokott. Ennek a zuhanásnak az egyik oka lehet a női finálé, ahol a szintén cseh nemzetiségű Spotakova ritkán látott fölénnyel nyerte a döntőt, a többieknek esélyük sem volt még csak megközelíteni sem a cseh lányt. Már rögtön az első dobása elég lett volna a győzelemre, ám biztosra ment, és még magát is túldobta, amivel demoralizálta a mezőnyt.

Jellemző a dobószámokra idén, hogy egy ember kiemelkedik minden számban. Ostapchuk a női súlylökésben, Spotakova tegnap a gerelyhajításnál, Pars a kalapácsvetőknél, és ilyen, Vesely is. Vesely abban különbözik az előbb felsorolt versenyzőktől, hogy ő csak nyerni fog, míg a többiek már nyertek egy-egy aranyat.

Viszont Vesely az, akinek a sikerével mi is kereshetünk egy kis pénzt.

A szakértők szerint egy ember szorongathatja meg, ő pedig a norvég Thorkildsen, aki a legutóbbi két Olimpián nyerni tudott. Igen ám, de ő nincs formában, ami sokat jelent. Tudjuk, hogy a lányoknál is Abakumova volt Spotakova legnagyobb ellenfele papíron, ám annyira formán kívül volt, hogy a legjobb nyolc közé sem került be.

Thorkildsen sincs jó formában, a selejtezőben 84.34-et dobott, megelőzve Pitkamakit, aki egy centivel dobta túl a 83 métert. Az ukrán Pyanytsya is jól teljesített, idénről van 86 méter feletti eredménye is, de nagy meglepetés lenne, ha itt Londonban ezt meg tudná ismételni.

V. Vesely Zelezny országából jött, ő a szám világcsúcstartója. Spotakovát a dobogó tetejére segítette, és minden bizonnyal a férfiaknál is cseh dobóatléta áll majd a dobogó tetején.

Vesely már a selejtezőben jelezte, hogy csak az ezüstért lesz verseny. 88.34 m-es dobásával sokkolta a mezőnyt, elsőre így kijött a szer a kezéből. Úgy dobott 88 méter felett, hogy elsőre azért az atléták a sejeltezőben biztosra mennek, és csak a szint elérésére törekednek. Ezzel szemben Vesely nem cicózott sokat, megmutatta a világnak, milyen formában van.

Amúgy az igazsághoz tartozik, hogy a világcsúcs (98.48 m) nincs veszélyben, már csak azért sem, mert új típusú gerelyekkel dobnak az atléták, amit szinte lehetetlen már ilyen távolságba röpíteni. Vesely-t ezért a világcsúcs aligha izgatja, de az nem kérdés, hogy Olimpiai bajnok lesz! 1.53 még mindig egy olyan odds, amit nem szabad elszalasztani. Aki kihagyja, és később látja az eredményt, az biztosan fogja majd a fejét, hogy miért nem tett rá egy kis aprót.

 

Döntő tehát holnap este, de érdemes minél hamarabb megfogadni, mert az odds tovább fog esni!

 

Sok sikert a tipphez!

Még annyi a tipphez, hogy nem is oly rég Vesely 83.72 m-el tudott EB-t nyerni, tehát a formája csak javult azóta. Elképzelhetetlen, hogy ne ő nyerjen!

Címkék: sportfogadás, tipp,