Sportfogadás tippek: Women's Euro 2013: Gólkirálynő kerestetik!

2013-07-08
A mai napra sem sok sportesemény jutott, így jobbnak láttuk újra picikét előre gondolkodni. Ma a július 10-én kezdődő női foci EB gólkirálynőjét próbáljuk megtippelni!

 

Women's Euro 2013 - rajt július 10-én !

Ki lesz a gólkirálynő?

Az unibet rengeteg fogadási lehetőséget kínál, talán a magyar nyelven is elérhető irodák közül a legtöbbet. Lehet fogadni a gólkirálynőre is, nézzük először az unibet szorzóit, aztán jöhetnek a tippek!

Okoyino da M'babi @ 2.50

Le Sommer @ 8.50

Schelin  9.00

M. Müller @ 12.50

Delie @ 15.00

Asllani @ 15.00

M. Hammarström @ 20.00

Öqvist @ 20.00

Bajramaj @ 30.00

Jill Scott @ 30.00

 ...

2005-ben Grings lett a gólkirálynő 4 góllal, 2009-ben pedig szintén ő, de már hat találattal. Vélhetően 6-7 gól kellesz ezen a tornán, nézzük mik az esélyek:

Haladjunk visszafelé, ami az unibet top10-et illeti:

Jill Scott az Everton középpályása, még csak támadó felfogásúnak sem lehetne nevezni. Hogy az ő neve hogy került ide, az egy talány, az unibet hozzá nem értését mutatja. Egy, maximum két gólja lehet a tornán, fejjátéka kiváló, de nem jöhet szóba gólkirálynőként.

Bajramaj, vagy a sokak által Liraként ismert német középpályás, támadó pár éve a világ legdrágább női játékosa volt, amikor az FFC-hez igazolt. Azóta beigazolódott, hogy nem érte meg az árát. Nagy tehetségnek volt kikiáltva, nagyon képzett játékos, ösztönös játékos. Viszont nem futotta be azt a karriert eddig, amit jósoltak neki. Az elmúlt idényben négy mérkőzésnyi időt töltött a pályán a Frankfurtban, és egy gólt lőtt. Tudni kell róla, hogy a korábbiakban 'bajszot akasztott' Silvia Neid-del, a németek edző hölgyével, így az is kisebb csoda, hogy ő a keretben van. Vélhetően kezdeni nem fog, így ilyen idény után, sérülésből visszatérve csoda lenne, ha 1-2 gólnál több lenne benne. Tény, hogy nagyon jó játékos, de igazából négy éve is ott tartott, ahol most. Hogy ennek mik az okai, nem, tartoznak ide...

Öqvist a svédek középpályása, és az ő neve is fura ezen a listán ilyen elöl. Öqvist a Kristianstad játékosa, de nem egy gólgyár. Egy sokat mozgó szerethető csaj, akit a legutóbbi VB-n sem a góljaival hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal, amikor egy -talán német- szurkolóval a meccs végén 'mezt cserélt- Öqvist , mint gólkirálynő kicsit fura, újra csak azt lehet mondani, totálisan érthetetlen, hogy került ő a listára. Mármint ennyire előre...

M. Hammarstöm a Göteborg középpályása, még az sem biztos, hogy ő kezdő lesz a svédeknél. Nem akarjuk magunkat ismételni, de az ő neve még érthetetlenebb, mint Öqvisté. Kár is róla többet beszélni, még az is lehet, hogy gólt sem lő ezen a tornán...

Négy nevet tehát nyugodtan kihúzhatunk a top10 esélyes közül, jöjjön tehát a maradék 6, azaz inkább 5...

Asllani hasonlóan a német Bajramajhoz Koszovó szülötte. Az ő új hazája Svédország lett, és mióta Pia Sundhage lett a svéd edző, ismét a válogatottban játszik. Korábban magatartásbeli problémái voltak, de úgy néz ki, Sundhage tudja őt kezelni. Játéktudása alapján egyértelműen ott a helye a svéd kezdőben!
A PSG-ben az elmúlt idényben 19 meccsen 17 gólig jutott, ő már valóban esélyes a gólkirálynői címre. Mégsem rá tesszük a voksunkat. Asllani ugyanis inkább Lotta Schelin alá játszik, és rengeteg gólpasszt szokott osztani. Nem önző lány, keresi a társakat, és ez az, amiért nem ő az első számú esélyes.

15.00-ös oddson azért rá is érdemes tenni némi aprót, elvégre hiába lesz ott Schelin is mellette, aki várhatóan többet lő, de az Algarve kupán is Asllani volt eredményesebb.

Delie francia lány, Montpellier támadója, 14 meccsen 15 gólig jutott az elmúlt idényben. A válogatottban viszont nem ő az első számú gólfelelős. A francia válogatottban rengeteg olyan játékos van, aki egy meccsen gólt szerezhet. Ezért nem valószínű, hogy francia lány lesz a gólkirálynő, hiszem Delie mellett Le Sommer, Thiney, Thomis, Necib, is sok gólt lő. abily is érzi a kaput, és a védő Renard is rendkívül gólveszélyes. A francia csapatban rengeteg lány van, akiből gólkirálynő lehetne, de náluk megoszlanak majd a gólok.

Pont ez az, ami miatt Le Sommert is kihúzhatjuk. A Lyon támadója ugyan az elmúlt idényben bajnokin 20meccs/20 gól mutatóval zárt, és válogatott szinten is rúgdosta a gólokat, de pont ez az, ami miatt őt igencsak fogják figyelni a védők!

Ott van az unibet listáján M.Müller, a Wolfi játékosa is. Igen ám, de őt 100%-ig ki lehet húzni, ő biztosan nem lesz gólkirálynő. Egyszerű az ok, nincs ott a német keretben :D

 

Marad M'babi (2.50) és Schelin (9.00) !

Kettejük közül kerül ki a gólkirálynő, rájuk érdemes pénzt áldozni.

M'babi a németek első számú góllövője, nagyon érzi a kaput. Fura módon még mindig a Bad Neuenarban játszik, ami egy német kiscsapat. Kár is foglalkozni vele, hogy a klubcsapatában hogy teljesített. Azzal viszont foglalkozni kell, hogy a selejtezők során 532 játékperc alatt rúgott 17 gólt, vagyis 31 percenként betalált...

Amikor az unibet kitette a kínálatba a gólkirálynőre való fogadást, még 4.50 volt az odds M'babi-ra, de azóta 2.50-ra csökkent. Viszonz még így is van benne érték.

Maradt még Lotta Schelin, aki egyértelműen a svédek első számú gólvágója. A Lyonban az elmúlt szezonban bajnokikon 16 meccs / 24 gól a mérlege, a BL-ben 6 meccs/ 7 gól. Rég volt ennyire jó formában! (Talán sosem :D) A svédek utolsó felkészülési meccsén Anglia ellen a 4-1-es sikerből 2 góllal vette ki a  részét. Június 1-én gólt lőtt a norvégok elleni felkészülési találkozón is, szóval nem vitás, hogy számolni kell vele, mint lehetséges gólkirálynővel.

Mbabi és Schelin azok a játékosok, akikre érdemes fogadni. Sajnos M'babi oddsa csak 2.50, de nem véletlenül csökkent ez idáig. Hihetetenül érzi a kaput, tényleg bármikor benne van egy mesterhármas. Marozsán Dzseniék remekül dolgoznak majd középen, és jobbnál jobb labdákat kap a középpályásoktól. Tuti kezdő, és tuti, hogy a németek a négy közé jutnak!

Schelin rendkívül gyors, és nagyon hatékony. Ő viszonylag magas játékos, de rendkívül jól cselez, jól tartja meg a labdát, jól fejel, nem véletlenül hasonlítják Ibrához. A svédek is tutira négy közé jutnak, hazai pályán ez a minimum. Nagyon éles a svéd csapat, és a kezdő 11-ük egy meccsen a franciákkal, németekkel is felveszi a versenyt.

Tippünk tehát kettő van, érdemes mindkettőt megjátszani!

Tipp1: M'babi @ 2.50

és

Tipp2: Schelin @ 9.00

 

*Akire még érdemes figyelni a felsoroltakon kívül:

Ellen White (Anglia) @ 40.00 Anglia beverekedheti magát a top4-be, és akkor ők is hat meccset játszanak az EB-n. White remek játékos, csak Anglia valószínűleg nem fogja szórni a gólokat...

Elodie Thomis (Franciaország) @ 40.00 is ott a lehetőség, de ő inkább előkészítő szerepkörben tetszeleg. Rendkívül gyors, sőt talán a leggyorsabb játékos a női mezőnyben. Őt leginkább Jesus Navashoz lehet hasonlítani, Thomisra is jellemző, hogy előkészítésben a világ egyik legjobbja, de a góllövéssel hadilábon áll.

+ahogy említettük is, Asllani-ra is érdemes tenni egy kis pénzt, 15.00-ös oddson, mert benne van, hogy hatalmasat játszik ezen a tornán hazai közönség előtt!

 

Óriási meglepetés lenne azért, ha nem M'babi és Schelin kettőse közül kerülne ki a torna leggólerősebb játékosa!

Sok sikert a tippekhez, és ne feledjük, már csak kettőt kell aludni a torna kezdetéig! ;D

 

Címkék: sportfogadás, tipp,