Sportfogadás tippek: Wolfsburg (női) - Lyon (női)

2016-05-26
Az utóbbi évek két legjobb női csapata játssza az idei finálét is. A Lyon és a Wolfsburg 2013-ban is találkozott a döntőben, akkor a németek nyertek 1-0-ra.

Wolfsburg - Lyon

Tipp: Lyon góljai 1.5 felett

Odds: 1.81

Iroda: unibet

Kezdés: csütörtök, 18:00

Helyszín: Stadio Città del Tricolore (Reggio Emilia, Olaszország)

 

A Wolfsburg női csapata sikeresebb évet zárt, mint a férfi együttes. A Bundesben ezüstérmet szereztek a csajok, így a jövő évi BL-indulás már biztosított, ma pedig esély kínálkozik a Bajnokok Ligája győzelemre is. Ezek mellett eltörpül a DFB Kupa siker, de pár napja azt is behúzták Jakabfiék. A Wolfsburg mindkét gólját a magyar támadó szerezte!

Sajnos ami a BL-finálét illeti, három kulcsjátékos is hiányzik majd. Simic és Maritz mellett Caroline Hansen sem léphet pályára. Az aranylabdás Kessler sajnos az egész idényt kihagyta, ramaty állapotban vannak a térdei. Martina Müller korábban visszavonult, Ogimi a Frankfurthoz szerződött szóval ez a Wolfi most valamivel keskenyebb, mint a korábbi években.

A Lyon viszont hasít, az nem nagyon lehet kérdés, hogy napjaink legerősebb női csapata. Az elődöntő első meccsén a rivális PSG-t 7-0-ra verték el Le Sommerék, ami elképesztő. Ez nem picike erődemonstráció volt, kb. mintha a Bayern 7-0-ra verné a Dortmundot, vagy a Barca a Real Madridot... A Lyon egyébként az egész BL-idényben hasított, egy Sparta Praha elleni iksz becsúszott, de bőven belefért, hisz annak a meccsnek az odavágója 9-1-es Lyon-sikert hozott.

Ha minden igaz, Schelin, Necib és Henry utolsó meccsét játssza a Lyonban. Mindhárom hölgy ikon a női labdarúgásban. Ez a csapat  annyira egységes, mint egyik klub sem a női labdarúgást tekintve. A Lyon magja évek óta együtt játszik, és talán sosem volt még ennyire erős kerete a francia csapatnak. Lavoguez sajnos ma nem játszhat, de itt tényleg minden posztra két azonos képességű játékos van, talán egyik-másik posztra három-négy is.

Ami biztos, hogy Bouhaddi véd, M'Bock-Bathy és Renard játszik a védelem közepén, Kumagai és Majri széleken.  Henry, Abily, Thomis és Necib a középpályán,  Le Sommer és Ada Hegerberg elöl kap szerepet. Vélhetően 4-4-2-ben játszik majd a francia csapat, és nem kockáztat a 4-3-3-al, pedig az a formációja sem rossz mondjuk Schelinnel. De elég a két támadó, főleg ha Le Sommer és Hegerberg az.
Kegyetlenül érzik a kaput ezek a csajok, Hegerbergről azt nyilatkozták a társai, hogy a gólszerzés élteti... Egyébként ez az idény egy kis generációváltást is hozott, Hegerberg átvette Schelin helyét, hisz amíg Schelin 'csak' 14 gólt lőtt a bajnokságban, addig Hegerberg 33-at... Ez a Le Sommer-Hegerberg duó nagyjából olyan, mintha a férfiaknál egy csúcsformában lévő Ibra és egy szintén csúcsformában lévő Diego Costa játszana egymás mellett.

Persze örök igazság, hogy egy meccsen minden csapat fogható, de ez a Lyon most megtörhetetlennek tűnik. Anno 2013-ban a Wolfiban Martina Müller lőtte a győztes gólt, de ő már visszavonult, nincs az azóta Aranylabdát kapó Kessler, annak a 2013-as csapatnak a két legértékesebb játékosa. A Lyon viszont csak erősödött Le Sommer játéka beérett, és a Lyon M'Bock-Bathy személyében magáénak tudhatja a világ talán legintelligensebb belső védőjét, aki fizikálisan is rendben van, és olyan meglátásai, passzai vannak, hogy amikor őt látjuk, elfelejtjük, hogy női csapatok meccsét látjuk. (Egyébként rendkívül jól is cselez, korábban pl. az U20-as vb-n láthattuk játékának ezen elemét, de nem biztos, hogy a BL-döntőben belső védőként hasonlókat produkál majd) A francia együttes revansra készül, és ha kijön nekik a lépés a Wolfi is könnyen a PSG sorsára juthat.

Persze 7-0 nem lesz, de hogy két gólt lő a Lyon, arra jó esély mutatkozik! Nila Fischer, a Wolfi svéd légiósa még mindig klasszis, de sebességéből sokat veszített. Már kevésbé dinamikus, mint a korábbi években, a két Lyon-támadó azért sebességben bőven veri, és bizony Thomis-t sem nagyon lehet utolérni a vonal mellett. Nem igazán van olyan szegmense a játéknak, amiben a Wolfi erősebbnek tűnne a jelenlegi Lyon-nál. Egyedül a szerencse-faktor, amit nem lehet kalkulálni, de ez minden egyes meccsre, sporteseményre elmondható. Ez a BL-siker megkoronázza a Schelin-Necib-érát a Lyonnál, hatalmas meglepetés lenne, hogy a Wolfsburg győzni tudna, de talán az iksz is komoly bravúrnak számítana.

Tippünk óvatos becslés esetén is 3-1-es, vagy 3-0-ás Lyon siker.

Címkék: sportfogadás, tipp,