Sportfogadás tippek: Wolfsburg (női)- Lyon (női)

2013-05-23
Ma rendezik a női Bajnokok Ligája döntőjét, a mérkőzést pedig 20:15-ös kezdettel az Eurosport is műsorra tűzi! Wolfi-Lyon, nézzünk elébe

Wolfsburg - Lyon

Tipp: Lyon

Odds: 1.40

Iroda: TippmixPro

Kezdés: ma 20:30

A női BL a 2009-2010-es szezon óta tartozik az UEFA rendezvények közé. Ekkor jöttek rá az UEFA-nál, hogy a női labdarúgás is létezik, és bizony foglalkozni kell vele! A női foci  rendkívül népszerű, tavaly a BL döntőben például 50250 néző volt kíváncsi a Frankfurt-Lyon fináléra!

A női fociban azért még kevesebb az olyan csapat, amely odakerülhet a döntőbe. Amíg a férfiaknál a rajtnál 10-12 együttesről is elmondható, hogy simán döntőzhet, addig a lányoknál 4-5 olyan csapat van, amelyek esélyesek a végső győzelemre.

A Lyon eddig mindhárom BL fináléban ott volt. Az elsőt még elveszítették a Potsdam ellen, de a 2010/11-es kiírásban már nyertek, pont a Potsdam ellen, tavaly pedig egy másik német csapatot, a Frankfurtot verték meg 2-0 arányban.

(Érdekesség, hogy a BL előtt az ún Women's Cup néven futó torna döntőjébe nem jutott be francia együttes, ám mióta Bajnokok Ligája néven fut a sorozat, a Lyon sorozatban negyedjére jut be a döntőbe!)

Valamint tudnak tehát a Lyonnál, sorozatban harmadszor döntőznek a lányok, és ma is ők az esélyesek! Hihetetlen erős csapat, idén mind a 8 meccsüket megnyerték, a gólkülönbségük pedig elképesztő, 40-1. De ezt a 40 lőtt gólt is csak úgy lazán hozták össze, hisz otthon például 'csak' 2-0-ra verték a Zorkiy-t, amíg idegenben 9-0-ra... A 40 lőtt gólra egyet kaptak az utolsó meccsen a Juvisy ellen, de az is belefért, hisz lőttek rá hatot...

A Lyon erőssége a csapategység. Ezek a lányok, hölgyek a kezdetek óta együtt játszanak. A csapat gerince ugyanaz, mint ami volt a 2009/10-es kiírásban is, és évről-évre erősebbek. Ráadásul ezek a lányok a válogatottban is együtt játszanak, szóval tényleg nagyon jól ismerik egymást.

Aztán a francia lányok mellett a világ legjobbjai közül igazoltak játékosokat. Schelin mindkét BL győzelemnek részese volt már, és ma is ott lesz a pályán. A Lyon első számú gólvágója ráadásul bombaformában van, megállíthatatlan a svéd támadó! Őt majd a nyári EB-n is megcsodálhatjuk.  Leigazolták télen Rapinoe-t, aki az amerikai válogatott legszínesebb egyénisége, egy örökmozgó középpályás, aki szintén tudja, hogyan kell nagy tornát nyerni. Leigazolták Otakit és Ohnot, hisz az sosem baj, ha van egy-két japán világbajnok is a csapatban. Hihetetlen erős a Lyon, az erejük pedig az egységben rejlik.

A Wolfsburg idén robbant be a köztudatba úgy igazán. Ugye a férfi együttesbe, úgy a női csapatba is pumpálja a pénzt a Volkswagen, csak amíg a férfi csapat vergődik, addig a női bajnokságot nyert, kupát nyert, és itt van a BL fináléjában!

Viszont jó kérdés, hogy meg tudják-e állítani azt a Lyont, amely csapat sorozatban negyedjére döntős, és sorozatban 3. győzelmére készül!

A Wolfi csapatának egyébként egy magyar lány a vezére. Jakabfi Zsanett alapembere a Wolfsburgnak, sajnos az elmúlt hónapban sérüléssel bajlódott, így több meccset kénytelen volt kihagyni. A Potsdam elleni kupameccsen már játszott 20 percet Magull cseréjeként, úgyhogy bízhatunk benne, hogy ma is látjuk játszani Zsanit! Nem elfogultság, de tényleg ott lenne a helye a Wolfi kezdőjében. Viszont aligha lehet 100%-os formában Kellerman majd eldönti, mennyi is van benne, ő látja, hogy mozog edzéseken a magyar csatár. Egyébként a játékát leginkább Dzsudzsákéhoz lehet hasonlítani, gyors, jól cselez, és a beadásai rendre embert találnak középen. Emellett a kapu előtt is feltalálja magát, nem jön zavarba, ha neki kell az akciókat befejezni.

Zsani mellett német válogatott játékosok is tagjai a Wolfinak Wensing, Faisst és Henning remek védők, középen Odebrecht, Kessler és Goessling is válogatott kerettagok. Elöl ott van Popp, aki az egyetlen női labdarúgó, aki a fiúkkal együtt járt akadémiára, utánpótlás szinten már bizonyított, most a legmagasabb szinten is megmutathatja, mit is tud valójában. Ő nem a trükkjeiről híres, ha már hasonlítgatni kezdtünk, őt leginkább Torghelléhez hasonlíthatjuk. Nem ismer elveszett labdát, és kegyelmet sem!

Zsani és Popp mellett Pohlers és Müller is termelte a gólokat, Lehetetlen megmondani, kik kezdenek ma este a csatársorban .Popp mondjuk Zsanihoz hasonlóan nem teljesen egészséges (vélhetően nem is lép pályára, a bokája elég érzékeny sajnos), de ami biztosnak tűnik, az Odebrecht kiesése, neki a térdével vannak gondok. Odebrecht, Popp és sajnos Faisst sem játszik vélhetően, de arról is hallani, hogy Wagner sem lép pályára.

Meghatározó játékosok hiányoznak majd vélhetően a Wolfitól, és ugye ez a klub először jár a BL döntő fináléjában, ilyen magasságokba a Wolfi korábban nem jutott, már csak azért sem, mert korábban a Wolfi a Bundesligának sem volt meghatározó csapata...

Ahogy a Lyon sem tudta behúzni elsőre a BL győzelmet, úgy félő, hogy Jakabfi Zsaniéknak sem sikerül!

Ami a Lyont illeti, Tonazzi játékára nem számíthatnak, de ez aligha tragédia, maximum Tonazzi számára. Igaz, hogy remek játékos, de gólvágóval tele a padlás. Schelin élete formájában játszik, Le Sommer szintén (bajnokin hozza a meccs/gól átlagot 19/19...), és ott van még Elodie Thomis, aki a női mezőny talán leggyorsabb játékosa. Thomis ha lendületből meghúzza a vonal mellett, őt már nagyon nehéz utolérni. Rá azért jellemző, hogy néha-néha belehal a szépségbe, de az is benne van, hogy az ő villanása dönti el a meccset. Tényleg villámgyors, és ha egy beadása megtalálja Schelint, az már fél gól... Ráadásul idén Thomis sokkal több lehetőséget kap, mint a korábbi években. Picikét letisztult a játéka, és sokkal inkább csapatjátékos lett, mint volt egy-két évvel ez előtt.

Hátul a Renard-Georges-Viguier-Bompastor négyes átjátszhatatlan (nem véletlen az egy kapott gól a BL idei kiírásában). Középen Henry vélhetően játszik, ő tud egyébként védőt is játszani, de szűrőben is kiváló. Rajta kívül Necib, Dickenmann, Abily, Busaglia és Rapinoe ötöse közül hárman kerülnek a kezdőbe. Necib szinte biztos, ő ennek a Lyonnak az irányítója, kihagyhatatlan a kezdőből. Abily bajnokikon 20 meccsen 20 gólnál tart, szintén badarság lenne kihagyni. Rapinoe BL meccsen nem szokott kezdeni, már csak azért sem, mert ő csak a télen érkezett, így Bussaglia vagy Dickenmann kettőse közül kerül be valaki a kezdőbe.

Összegezve a dolgokat, meglepő lenne, ha a Wolf nyerni tudna. A Wolfinál több kulcsjátékos hiányzik majd, ráadásul olyan posztokon, ahol ellenkező oldalon a Lyon bombaerős. Nincs meg a BL rutin a Wolfinál, míg a Lyon sorozatban harmadik BL győzelmére készül.

Ettől függetlenül a labda a lányoknál is kerek, bármi lehet a döntőben, de az előzmények alapján, és a két csapat kerete alapján meglepő lenne, ha a végén nem a franciák örülnének! Ez a Lyon napjaink legjobb női klubcsapata, és ezt ma is be fogják bizonyítani. Ettől függetlenül kiütésre ne nagyon számítsunk.

Ráadásként még egy dolog: a Wolfi idén hazai pályán minden tétmeccsét nyerte, idegenben viszont a Bayern, a Potsdam és Frankfurt is elkapta őket. Azt pedig tudjuk, hogy ma nemcsak saját stadionjukat hagyják el, de Németországot is, a finálét ugyanis a Stamford Bridge-en rendezik!

 

A tipphez sok sikert, a meccshez pedig jó szórakozást kívánunk!

Címkék: sportfogadás, tipp,