Sportfogadás tippek: Vuelta Espana - 19. szakasz

2014-09-12
Végéhez közeledik a spanyol kerékpáros körverseny, a Vuelta a Espana. Az összetett eldőlni látszik, ám a szakaszgyőzelmekért nagy harc folyik még a következő napokban.

Vuelta -  19. szakasz

Tipp: Matthews nyer

Odds: 11.00

Iroda: bet365

Fogadható: ma 13:15

 

A mai tippünk picit rizikós, de ezt jól jelzi a 11-es szorzó. Kis téttel érdemes próbálkozni, viszont ha bejön, elég nagyot lehet szakítani. Nos, nézzük bővebben:

A 19 szakasz végig sík lenne, de van két kisebb emelkedő ezen az etapon. A szakasz közepén található az Alto do Monte da Groba, egy 2. kategóriás emelkedő. Ezt vélhetően a sprinterek is bírni fogják, és talán a tempó sem lesz eszeveszett. Majd 60 km teljesen sík, szóval aki kap itt pár másodpercet, simán felér a mezőnyre. A lényeg a Monte Faro lehet a szakasz vége előtt. Ez egy 2. kategóriás emelkedő 425 méter magas, tehát nem egy Csomolungma. Ezt a kis emelkedőt követően van még 10 km lejtmenet, szóval akár sprintbefutót is láthatunk. Sőt 2 km-t töröltek az utolsó emelkedőből a rossz út miatt, így méginkább előtérbe kerülhetnek a sprinterek.

Ma -ha szökés nem ér haza- Degenkolb, Matthews és talán Gilbert lehet ott elsőként a célban. Degenkolbnak jól jön, hogy 2 km-t töröltek a hegyből, de azért csak lesz ott egy 'hupli', ami Matthewsnak kedvezhet. Gilbert-el kell vívnia valószínűleg, ám a belga kerekes idén több versenyen csak elméleti esélyes volt, valahogy amikor kellett volna, sosem volt benne erő.

Matthews itt a Vuelta elején már nyert egy szakaszt, most ismét megteheti. Sprinterek közül ő bírja legjobban az emelkedőket, ha Degenkolbot sikerülne leszakítani az utolsó emelkedőn, övé lenne a szakasz. 11-es szorzón egy próbál megér!

De tehetünk egy kis aprót Degenkolbra is, hisz szintén jó erőben van, négy szakaszt nyert itt a Vueltán, és ha kibírja az utolsó emelkedőt, a végén ledurranthatja a mezőnyt.

Címkék: sportfogadás, tipp,