Sportfogadás tippek: Vuelta Espana -10. szakasz

2014-09-02
A Vuelta 10. szakasza egyéni időfutam lesz. Egy csapatidőfutamot már rendeztek az első etapon, ott a Movistar volt a legjobb. Itt viszont mindenki magáért megy.

Vuelta - 10. szakasz (egyéni időfutam)

Tipp: Tony Martin nyer

Odds: 1.60

Iroda: TippmixPro

Fogadható: ma 13:00

 

Pár szó a szakaszról:

A mai etap 36.7 km hosszú, Real Monasterio de Santa María de Veruela és Borja között tekernek a srácok. Az etap első 11 km-éből nagyjából 10 km emelkedik, három kisebb lejtmenet van, ami nagyjából olyan rövid, hogy észre sem veszik a srácok. A szakasz a 11. kilométertől végig lejt, szóval lehet hasítani.

A legnagyobb esélyes természetesen Tony Martin. Ha időfutamról van szó, akkor mindig őt kell kiemelni. Hegyi időfutamon persze nem, de ez a mai nem az. Tony Martin a Touron is megnyerte az időfutamot, méghozzá 1:39-et vert a második Dumoulin-re. Persze most erősebb a mezőny, és vannak kihívók. Elsősorban Froome, aki kiváló időfutam-menő, de önmaga legjobbjához viszonyítva azért ő nincs 100%-os formában. Froome ugyan idén már egyszer megverte Martint még májusban a Romandiai körön, de azon a kronón volt egy meredekebb emelkedő, és sokkal rövidebb is volt (18 km). Ott májusban Froome 1 másodperccel verte Martint, most nem fogja. Kihívó még Contador, aki sokkal jobb erőben van, mint azt bárki gondolta. Igen ám, de Tony Martin egy 100%-os Contadornál is jobb. Cancellara sem egy időfutamot nyert meg élete során, de ezerszer lenyilatkozta, hogy idén VB-t akar nyerni. Most is jó lesz a kronón, de nem lesz jobb Martinnál. Malori, aki a csapatidőfutamon húzta a többieket, szintén jó lesz, akárcsak csapattársa, Valverde. Jungels és Dennis és Sergent is okozhat meglepetést, akár a top3-ba is odaérhet valamelyikőjük, de Tony Martin más kategória. Remek formában van, a Touron is láthattuk, hogy 100 km-en vitte a tempót csapattársának, és hegyre felfelé is milyen tempóra volt képes. Ezen a 36.7 km-en nem lesz nála jobb, minimum 20-25 másodpercet ver majd a mezőnyre, ha semmi technika probléma nem jön közbe. (Sőt a Touron abba az 1.39-es résbe egy-két kerékcsere is belefért volna...)

Tony Martin nyer, az odds pedig 1.60.

Sok sikert!

Címkék: sportfogadás, tipp,