Sportfogadás tippek: Vuelta 2015 - Időfutam

2015-09-09
Szerdán rendezik a 2015-ös Vuelta időfutamát. Kevés igazi specialista van a mezőnyben, de azért akad egy-két olyan versenyző, aki jó időt mehet! Ami pedig szintén érdekes lehet, hogy az összetettben jól álló versenyzők milyen időket mennek, Aru, Rodriguez, Quintana és Majka sem nevezhető szakági specialistának, de hogy mindent beleadnak majd, az egészen biztos!

Vuelta 2015 - Időfutam

Tipp: Aru megelőzi Quintanát

Odds: 1.36

 

A spanyol körverseny időfutama közel 40 km-es lesz, Burgosban rendezik. Közel sík etap. a vége felé lesz 1-2 km, ahol lesz egy kisebb emelkedő, de nem számottevő. Nyugodtan nevezhetjük síknak ezt a kronót!

Dumoulin a favorit, de az oddsa emelkedik. Kiryienkál viszont csökken ami nem véletlen. A fehérorosz rendkívül jó időfutam-menő, a Girón megnyerte a kronót, és erre a szakaszra is alaposan rápihent. Hétfőn és vasárnap is csak gurult a mezőnyben, semmit sem dolgozott, próbált energiát spórolni. Dumoulin viszont összetettben a top3-ban akar zárni, ezért a kemény hegyi befutós szakaszokon mindent beleadott, hogy Aruékkal tudjon menni, és nem kapjon sok időt.

A mi tippünk, hogy a mai etapot a Sky kerekese, Kiryienka nyeri (2.37), de van egy másik, még erősebnek tűnő tipp. Ez pedig nem más, minthogy Aru jobb lesz a szerdai kronón, mint Quintana. Jobb lesz, hisz sík szakasz, ami inkább Arunak kedvez. Persze ő sem időfutam-menő, de jobb Nairónal. Ráadásul, ami előny, hogy jobb erőben van, hisz amíg Aru kihagyta a Tour-t, addig Nairo egészen a végéig versenyben volt Froome-mal az összetettbeli elsőségért. Egyértelműen látszik, hogy Fabio Aru jobb erőben van, és amíg az Astanás srác a Vuelta megnyeréséért teker, addig Nairo Quintanának reális esélye nem maradt, hogy Vueltát nyerjen, de még a dobogó sem igazán tűnik reálisnak. Aru jó időt megy majd, Nairón pedig ma is látszódni fog, hogy fáradt. Méghozzá nem kicsit, amin a keddi pihenőnap sem segített sokat, tán még ártott is esetében.

Címkék: sportfogadás, tipp,