Sportfogadás tippek: Vuelta - 7. szakasz

2014-08-29
Jól érezték a szakírók, hogy a tegnapi szakaszon az összetett menők már 'megkínálják' egymást. Láthattuk, hogy Contador erős, sokkal erősebb, mint sokan hitték. Ugyanakkor Uran már tegnap 1 perc fölött kapott, ez nem jelent túl sok jót a jövőre nézve. Ma egy olyan szakasz jön, ami nem is a sprintereké, de nem is a hegyi menőké. Ilyenkor jön a képbe Matthews

Vuelta - 7. szakasz

Tipp: Matthews nyer

Odds: 4.00

Iroda: bet365

Fogadható: ma 13:00

 

Alhendin és Alcaudete között tekernek ma a versenyzők, 169 km-t kell leküzdeniük. A szakasz eleje teljesen sík, aztán a közepén azért egy második és egy harmadik kategóriás emelkedő vár a mezőnyre. Ami igazán érdekessé teszi a szakaszt, az természetesen a befutó. A szakasz vége ugyanis emelkedik, az utolsó km-n nagyjából 40-45 m a szintkülönbség.

Ennek az emelkedőnek van meredek része, de még az elején. Ez jó, mert Matthews ezt lendületből megoldja. Ha a végén lenne a 10%-os meredekségű rész, akkor bajban lenne, de így bírni fogja. Ha rövid, meredek emelkedő lenne, hasonlóan a tegnapihoz, akkor jönne Valverde, Rodriguez és Contador. Ez nem annyira meredek, de azért annál meredekebb, hogy a Bouhanni, Degenkolb féle sprinterek között dőljön el a szakasz.

Akinek még kedvezne a befutó, az a BMC kerekese, Gilbert. Ő viszont nem az igazi, az előző versenyén sem mutatott semmit, és nem is teljesen egészséges. Ez a szakasz Matthewsé lesz minden valószínűséggel. Az ausztrálnak fekszenek ez a befutók, egyre jobban megy hegyre is, és amikor így emelkedik a szakasz a befutó előtt, az igazi sprinterek hamar kidőlnek. Valverdének és Rodrigueznek nem elég meredek a befutó, szóval jó esély van rá, hogy ismét az ausztrál nyer egy etapot.

Tegnap egyébként nem nagyon küzdött a másodpercekért Matthews, kapott is rendesen. Őt viszont nem igazán érdekli az összetett, a szakaszgyőzelmek annáél inkább. Azon az etapon, ahol nincs esélye nyerni, nem pazarol felesleges energiát, ma viszont mindent bele fog adni az Orica versenyzője.

Címkék: sportfogadás, tipp,