Sportfogadás tippek: Vuelta - 6. szakasz

2014-08-28
Ma rendezik azt a szakaszt a Vueltán, ahol az összetettben esélyesek először összeakasztják bajszukat.

Vuelta - 6. szakasz

Arroyo vs. Aru

Tipp: Aru

Odds: 1.83

Iroda: bet365

Fogadható: ma 13:00

 

A mai etapon Bénalmadena-La Zúbia közötti szakaszt teljesítik a versenyzők a Vueltán. Összesen 167.1 km-t tesznek meg, a szakaszon pedig három emelkedő is található. Az Alto de Zafarraya 12.3 km hosszú, átlagban 5.7 % az emelkedése. Az Alto de los Bermejales nagyjából 6 km, és 5.8 % az átlag emelkedése. A szakasz végén pedig jön a Cumbres Verdes, egy 4.8 km hosszú emelkedő, amely átlag 7.8 %-os. Kemény kis befejezés lesz, ennek az emelkedőnek van 12.8 %-os része is.

Ez a szakasz lesz az első, ahol az összetettben esélyesek is próbálkozni fognak. A Vuelta amúgy sem az a verseny, ahol az utolsó etapokra tartalékolják az energiát. Froome, Quintana, Contador is próbálkozni fog, és főleg a Valverde-Rodriguez kettős. Ezek a 'rövid' emelkedők főleg nekik kedveznek, a meredek, rövid emelkedők Rodriguez kedvencei. Már a 3. szakaszon is próbálkozott, ahol szintén emelkedett a szakasz a befutó előtt, viszont ott Matthews még elkapta a cél előtt. Igen ám, de itt az utolsó 4.8 km végig emelkedik, és kegyetlenül meredeken, szóval itt Matthews nem rúg labdába.

Itt bizony az a 10-12 versenyző fog vívni egymással, akik majd a dobogóért harcolnak. Eddig a fiatal Astanás Aru nem mutatott semmit, igaz, nem is volt olyan terep, ahol ő igazán jól érzi magát. Ma viszont már elő kell jönnie az árnyékból, mert az Astana a csapatidőfutamon is jókora hátrányt szedett össze a Movistarhoz képest, és azon a 3. etapon is kapott 7 másodpercet a legtöbb riválisától. Aru a Girón megmutatta, hogy tud hegyre menni. Itt a Vuelta előtt is magaslati edzőtáborban volt, azt nyilatkozta ő is, és az edzője is, hogy remek a formája. Emelkedőn, motor után menve gyakorolta a ritmusváltásokat. Erre lesz most szüksége, mert ha Rodriguez jó erőben van, és robbant egyet, kevesen tudják vele tartani a lépést. Ezeken a rövid, meredek emelkedőkön Rodriguez olyan tempót képes diktálni, melyektől egy Quintana is 'fejreáll' A kolumbiai inkább a 15-20 km-es hosszú emelkedőket favorizálja. Ha Aru jó erőben van, márpedig elméletileg abban van, akkor ma meg kell mutatnia nekünk.

Arroyo, a Caja Rural kerekese azon a bizonyos 3, szakaszon megjött az élbollyal, míg Aru csaík Gilbert-ékkel gurult be a második csoporttal. Igen ám, de ez a sor csak egy szakadást követően gurult a célba, és Aru így 7 másodpercet veszített a riválisokkal szemben. Ez talán a rutintalanság számlájára írható, azért ha ő figyel, akkor megjön az élbollyal. Ma Aru oda fog figyelni, és bizony mennie kell majd 'izomból'. Itt a Vueltán van időjóváírás, 10, 8, és 6 másodperc jóváírást kap az első, második és harmadik helyezett. Ezért fog menni mindenki, és ezért van kevés esélye hazaérni egy szökevénycsoportnak is.

Jó kis szakasz lesz, ám ha Aru és csapata jobban figyel, mint a 3. etapon, akkor Arroyo előtt kell célba érnie.

 

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,