Sportfogadás tippek: Vuelta - 14. szakasz

2014-09-06
Elérkezett az igazság pillanata a Vueltán. Eddig is láthattuk, kik az igazán erősek, kik azok, akik összetettben jók lehetnek. Igen ám, de ilyen hosszú, és ennyire meredek emelkedőn még nem tekertek a srácok, egészen a mai napig!

Vuelta - 14. szakasz

Aru vs Valverde (H2H)

Tipp: Aru

Odds: 2.10

Iroda: bet365

Fogadható: ma 13:10 és majd élőben

 

A 14. szakaszon három emelkedő vár a mezőnyre.

-Colla de la Hoz ( 7 km, 6%)

-Puerto de san Gloria ( 21 km 6%)

- La Camperona ( 8 km, 7.5 % -da van 19%-os része is...)

A Puerto de san Glorio 20 km-es emelkedő, melynek van 12%-os része is, de az utolsó hegy az, amely nagyon rosszul fog esni a mezőny nagy részének.

A mai etapon egyértelműen csak azok rúgnak labdába, akik az összetettben is ott lesznek az élen. Szinte esélytelen, hogy egy szökevény, vagy szökevénycsoport hazaérjen. Itt ma a favoritok harcolnak majd a szakaszgyőzelemért, és a plusz másodpercekért.

A legtöbb külföldi kerékpáros oldal Rodrigueznek adja a szakaszt. Tény, hogy Purito jó lehet, és az is tény, hogy őt is, és Valverdét is favorizálják a hazai versenyen. Ott van Contador, aki Quintana kiesése után a legnagyobb esélyes lett az összetett győzelemre, szóval előfordulhat, hogy három spanyol áll majd a dobogóra a Vuelta végén. Igen ám, de nem szabad leírni Urant, Froome-ot és a fiatal Fabio Aru-t sem.

Az az igazság, hogy a fiatal Aru-t még mindig nem veszik igazán komolyan. Pedig a Girón bizonyított, és jól tudjuk, hogy ott a Girón tavasszal nem volt túl jó az idő. Azt is tudjuk, hogy itt az utolsó emelkedőn sem várhatunk verőfényes napsütést. Az időjósok hideget és esőt jósolnak. Arunak nincs baja ezzel, míg tudjuk, jól, hogy például egy Froome-nak nem nagyon ízlik a hideg és az eső.

Aru-t Valverdével állították párba, ők ketten a 11. szakaszon is összeakasztották bajszukat. Aru nyert, 6 másodpercet vert a 2. helyezett Valverdére. Aru erős, jól időzítették a formát is az Astanánál. Tény, hogy Valverdének és Rodrigueznek is fekszik az utolsó emelkedő, de a fiatal Aru is, aki tényleg cibálgatja az öreg oroszlánok bajszát. Ez a fiatal olasz srác ma is megnyerheti a szakaszt, mert nem csak erős, de az esze is megvan ehhez a sporthoz. Azon a bizonyos 11. etapon is a legjobb pillanatban lépett meg. Arunak két perc fölött van a hátránya összetettben, és ha nem is mondja ki, neki a top3 a célja.

A tippünk az, hogy Aru ma Valverde előtt ér célba! Ezen a 2.10-es oddson ez nyugodtan vállalható opció a mai etapra.

Sok sikert mindenkinek!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,