Sportfogadás tippek: Videoton - Basel

2012-10-25
A tegnapi meglepetésekkel teli BL forduló után ma ismét Európa Liga, ahol magyar csapatért is izgulhatunk! A Videoton a Baselt fogadja, nézzük, mik az esélyek!

 

Videoton-Basel

Tipp: döntetlen

Odds: 3.30

Iroda: Bet365

Kezdés: ma 19:00

 

Ami a 'G' csoportot illeti, két kör után még semmi sem dőlt el! A Genk 4 ponttal áll az élen, őket követi a Vidi három egységgel. Harmadik helyen a Basel áll két egységgel, és a Sporting is simán továbbléphet még, bár egy ponttal csipkedniük kell magukat.

A Baselnek eddig két döntetlenje van, alighanem ma három ponttal számolnak. Amikor legutóbb Magyarországon jártak, 2-0-ra verték el a Lokit, aztán otthon is nyertek 3-0-ra...

A Basel hétvégén meglepetésre kikapott a Luzern ellen, pedig nem voltak tartalékosak. Lehet, hogy a fejekben már a Vidi elleni meccs járt?! Hogy Yakin mester milyen kezdőt álmodott meg mára, azt nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy Alex Frei nem játszik, mivel egy doppingvizsgálaton nem jelent meg időben. A 4-4-2-es felállásban így Streller mellett Mo Salah, vagy Zouza szerepelhet. Középen Degen, Diaz, Stocker és Cabral játszhat, a védelemben Dragovic és Sauro középen, széleken P. Degen és a koreai Park. Ez a Basel már nem az, mint ami volt Xhakaval és Shaqirivel, de még így is rettentő veszélyesek.

Ami a Vidit illeti, náluk is kell számolni egy fontos hiányzóval. Stopira jó időre kidőlt, és ha picit belegondolunk, azóta nem megy a fehérváriaknak, mióta ő nincs! Hogy véletlen, vagy nem, az egy jó kérdés, amin mindenképp érdemes gondolkodni. Az viszont tény, hogy amíg ő ott volt a védelemben, nem kapott ennyi gólt a Vidi, mint az utóbbi időben. A Fradi kettőt, míg az MTK hármat vert nekik...

Sousa minden bizonnyal a Vinicius-Brachi-Caneira-H. Sanchez négyest állítja össze a védelemben, középen szűr Mitrovic és Tóth, előttük Oliveira és Sándor játéka tűnik biztosnak. Hogy ki lesz a harmadik támadó középpályás, az egyelőre kérdéses, de Neto, Gyurcsó, Szolnoki, Kovács reménykedhet abban, hogy kezdőként bizonyíthat. Elöl pedig vagy Nikolic, vagy Torghelle dolga lesz a gólszerzés.

A mi tippünk, hogy a két csapat nem fog bírni egymással, és döntetlen születik. A Basel sem az a retteget csapat már, amely volt még Xhakával és Shaqirivel. Aztán tény, hogy Alex Frei nem játszhat, ami mindenképp jó hír, mint ahogy az is, hogy elvileg Yapi Yapo sérült. Bár erre mi nem vennénk mérget, elvégre hétvégén végigjátszotta a Luzern elleni bajnokit...

A Vidi többször bizonyította már ebben a szezonban, hogy megállja a helyét az EL-ben. Ma sem esélytelenek, de ez a Basel azért rutinos csapat, és egy pontot azért mindenképp meg akarnak menteni. Eddig a svájciak két döntetlent tudnak felmutatni a csoportban, könnyen lehet, hogy estére már hármat...

A Vidi is a biztos védekezésre épít, és a kontráiban bízik. Ezt azért minden bizonnyal Murat Yakin is felismerte, és készülnek arra, hogy a Vidi itthon is kontrákra építi támadójátékát. Sousa is érti a dolgát, mindig megtalálta eddig, mivel lehet semlegesíteni az ellenfeleket.

Ez a Basel most kevésbé veszélyes, mint a korábbi években, ezért a mi tippünk az, hogy Fehérváron harmadik döntetlenjüket játsszák majd az EL harmadik csoportkörében!

Tippünk 0-0, vagy 1-1.

Címkék: sportfogadás, tipp,