Sportfogadás tippek: Victoria Azarenka - Maria Sarapova

2012-09-07
A holnapi futballdömping előtt ugorjunk át ismét a tengerentúlra egy jónak ígérkező tenisz tipp erejéig. A világranglista első és harmadik helyezettje csap ma össze New Yorkban, aki pedig nyer, az a döntőben találja magát!

 

Victoria Azarenka - Maria Sarapova

Tipp: V. Azarenka

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 17:00 (csúszás előfordulhat)

 

A két lányt valószínűleg mindenki ismeri, így aligha kell bemutatni őket a nagyközönségnek. Sarapova hosszú évek óta a WTA tornáin ütöget, Azarenka pedig anno még Szávay Ágival egyidőben bukkant elő, a különbség csak annyi, hogy ő a felszínen maradt, Ági pedig sajnálatos okok miatt, már talán sosem lesz a régi...

Igazi sikítógépek mindketten, szóval jobb lesz lehalkítani a TV-t, mielőtt átjön a szomszéd. Egymás elleni mérlegük 5-4 a fehérorosz hölgy javára, viszont a kemény borításon játszott találkozóikat vizsgálva már 4-2 a mérleg. Sőt ha jobban megnézzük, az utolsó négy kemény borításon játszott mérkőzéseiket tekintve 4-0 az állás, Maria nemhogy meccset, de szettet sem nyert Victoria ellen. Ez azért nem lehet a véletlen műve.

Közös bennük az is, hogy az előző körben vért izzadva jutottak tovább. Sarapova Bartoli ellen küzdött nagyot, az első szettet elbukva tudott fordítani, de pengeélen táncolt a mérkőzés.

Azarenkát is megcsapta a kiesés szele! Sőt, mit megcsapta? Stosur simán bukta az első szettet, aztán az ausztrál felállt a padlóról, és behúzta a második szettet. Aztán jött a dráma, a harmadik felvonás, ahol Fortuna is besegített Azarenkának. Stosur 0-4-el nyitott a rövidítésben, onnantól pedig nem nagyon volt kérdés, hogy megnyeri a meccset.

Maria és Victoria is nehéz meccset tudhat maga mögött. Egyébként az orosz szőkeség már honfitársnője, Petrova ellen is csak nagy nehézségek árán jutott tovább, de nagy küzdő Maria. A kérdés, hogy ma mire megy a világelső ellen.

A mi tippünk, hogy Azarenka ismét elveri orosz vetélytársát. Már az év elején az AUS Open döntőjében is két szettben múlta őt fölül, aztán az indian wells-i torna fináléjában is hasonló volt a helyzet, Azarenka 6-2; 6;3 arányban tudott nyerni.

Sarapovánál nagyon sok múlik a szerváin. Ha jó napja van, akkor előnyt is kovácsolhat belőle, de ha nincs, akkor jönnek a kettős hibák egyre-másra. Ezzel szemben Azarenka sokkal stabilabb az adogatásainál, és talán ez az, ami miatt mostmár szinte rutinszerűen veri Mariát.

Azarenka és Serena Williams döntője lenne a non plus ultra, a mi tippünk pedig az, hogy ez össze is fog jönni. A különbség csak annyi, hogy amíg Azarenka 1.40-es szorzójában van némi érték, addig Serena 1.05-ös oddsa gyakorlatilag csak gesztus értékű, bár látva a játékát, nem is nagyon ér többet.

Az előzmények alapján az is meglepő lenne, ha Sarapova szettet nyerne. Azarenka nem fog kegyelmezni ma Mariának, bátrabbak a 2-0-ás győzelmét is megfogadhatják.

 

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,