Van egy tippünk, melyik csapat esik ki a La Ligából

2016-08-30
A spanyol élvonalban két forduló után meglepő, hogy a kieső helyeken a Valencia, a Celta és a Bilbao áll. Persze a rossz rajt egy dolog, ezek a csapatok előbb-utóbb megindulnak fölfelé.

La Liga 2016/17-es szezon

Online sportfogadás tipp: Kiesik a Granada CF

Bet365 odds: 3.00

Tippmix odds: -

 

Hogy miért gondoljuk így?

A Granada az előző idényben a 16. helyen zárt, mindössze egy ponttal gyűjtött többet az andalúz együttes, mint a már kieső Rayo. Az a Rayo, melynek edzője Paco Jemez volt. Az a Paco Jemez, amely idén a Granadát irányítja.

Jemez védő volt játékosként, méghozzá az elmondások alapján elég kemény. Esetében nem igaz, hogy olyan a csapat, amilyen volt az edző, hisz a Rayo a Jemez érában az egyik legszebb futballt játszotta. Bátor játék, ötletes játék jellemezte a vallekasi együttest, de az eredmények elmaradoztak, a Rayo pedig búcsúzott.

Jemez mester távozásáról már korábban szó volt, szóba került a Valencia is, aztán a Granadánál kötött ki. Futballról alkotott filozófiája valószínűleg nem változott a nyáron, így a Granadánál ugyanazt akarja játszani a srácokkal, amit az előző években a Rayónál is. Apró, rövid passzos foci, önzetlen, ötletes futball.

Igen ám, de a tavalyi Rayo kerete sokkal jobb volt, mint a mostani Granada-keret, és az a Rayo kiesett...

Bet365 - 15.000 Ft bónusz új játékosoknak!

Jemez Barcelona-szintű futballt akar látni olyan srácoktól, akik a spanyol élvonal szintjén ezt játszani hiba nélkül, vagy kevés hibával, képtelenek!

A Granada ráadásul andalúz csapat, és az andalúz csapatok idegenben ritkán nyernek. (Ugye a Sevilla andalúz csapatként tavaly egy egész idényt nyomott le idegenbeli győzelem nélkül...)

Az új edző mellett hihetetlen jövés-menés volt a keretben, de tényleg olyan szinten, hogy összefoglalni sem lehet. Elég csak megemlíteni, hogy nincs már Success, nincs Penaranda, Ruben Rochina és nincs El-Arabi. Ez a négy támadó hozott össze 33 gólt a Granadában tavaly. Összesen 46 gólt szerzett az andalúz csapat, vagyis a tavalyi gólok 72%-át az a négy spíler rúgta, akik egytől-egyig távoztak.

A 2. fordulóban a Las Palmas megsemmisítette a Granadát, 5-1-re nyertek a kanárik. Jemez olyan futballt akar játszani csapatával, amihez nincs meg a minőség, és a játékosok alig ismerik egymást. Jemez rá fog faragni, mert ahhoz a focihoz ha nem is Barca szintű spílerek kellenek, de jó és labdabiztos játékosok. Ez egy friss keret, így viszonylag természetes, hogy nincsenek meg a finom mechanizmusok a játékosok között. Kész csoda lenne, ha Jemez ezt a szezont végig húzná a Granadánál. Aztán ha jön egy új edző, akkor megint új rendszert hoz, ami persze megint nem működik majd. A Granada rá fog faragni, ilyen szinten nem lehet belenyúlni egy keretbe, hogy annak ne legyen negatív hatása. Mert ugyan igazoltak is természetesen jó pár futballistát, azért nem megbánta egyikőjüket sem, nem Messi és nem Neymar szintű futballisták, de még csak a távozók szintjét sem ütik meg. Arra meg szinte nincs esély, hogy a kis Penarandához hasonló gyémántot talál a Granada

Egyébként a Granada a válogatott meccsek miatti szünet után találkozik az Eibar-Betis-Bilbao-Alaves-Leganés ötössel. Ha legrosszabb esetben hét, de inkább 9 pontot nem szed össze a csapat, akkor óriási bajba kerül, mi pedig jó helyzetbe, hisz az ősz második felében jönnek majd a nagyágyúk, a Barca, Atleti, Real és a többiek. Viszont a Las Palmas ellen látottak alapján nagyon jónak tűnik az a 3.00-as odds, hogy kiesik a Granada. Ne feledjük, tavaly Penarandával, Success-szel, Rochinával és a 16 gólos El Arabival is egyetlen ponton múlott a bennmaradás. Ezt az idényt nem éli túl a Granada az élvonalban. 3.00 (bet365)

Címkék: sportfogadás, tipp,