Sportfogadás tippek: Valencia - FC Barcelona

2017-11-23
A hétvége legnagyobb rangadójára egészen vasárnap estig kell várni, de valószínűleg megéri. A spanyol LaLiga listavezetője, az FC Barcelona a meglepetésre igencsak jól teljesítő, és második helyen álló Valenciához látogat.

Valencia - Barcelona

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Bet365 odds: 1.44

Kezdés: vasárnap 20:45

 

A LaLigában 12 forduló után három veretlen csapat van, ebből kettő vasárnap egymásnak feszül. A maga nemében a nagyok szereplése igazi meglepetés a spanyoloknál, hisz kevesen számítottak arra, hogy a Barca új edzővel és Neymar nélkül így szerepel majd, pláne azok után, hogy a szuperkupa meccseken a Real Madrid oda-vissza elverte a katalán együttest. Az a Real Madrid, amely vélhetően meg is nyugodott. Ronaldót eltiltották, Bale lesérült, többen formán kívül fociztak hétről-hétre. A gyenge forma az Atletire is igaz (volt), és a Valencia szépen, csöndben többek szerint bajnokesélyesként fogadja a Barcát.

Nem a Túria-parti együttes a kiírás favoritja, de lőtávolban van, és ami azt illeti, a Barcánál is jöhet mélypont, vagy akár egy nem várt Messi-sérülés, hisz ő sincs vasból.

Lényeg a lényeg, hétvégén Valencia-Barca, egy olyan rangadó, melyet mindkét fél meg szeretne nyerni. A tippünk elég egyértelmű: Mindkét csapat gólt fog lőni.

Mindkét fél önbizalomtól duzzad, a Valencia meglepően erős, nagyon jól összerakott csapat egy remek edzővel. Megvannak a rutinos öreg rókák, Parejo a focival foglalkozik végre, és tavaly rutint szereztek az olyan tehetségek, mint például Soler, aki egyike a legtehetségesebb spanyol ifjaknak. A szezon elején a nem kívánatos játékosokat is elküldték, Nani és még jópáran távoztak, és kialakult egy olyan egység, amely egy irányba húz. A VCF 32 gólt lőtt 12 bajnokin, ennél csak mostani rivális Barca gurított többet.

Az a Barcelona, melyből nyáron Neymar eligazolt, majd a helyére érkező egyik friss játékos, Dembelé szinte azonnal kidőlt hónapokra. Viszont Valverde nagyon érti a szakmát, André Gomes vagy Denis Suarez evesebbet játszik, mégis úgy kezel ezeket a spílereket, mintha alapemberek lennének. Paulinho és Deulofeu is sokkal jobban játszik, mint azt sokan vártuk, és bár van pár sérült, azért a kulcsjátékosok eddig sokat nem hagytak ki, max. 1-2 meccset.

Az előző évben a Mestalában 3-2-re nyert a Blaugrana, a Camp Nouban pedig 4-2 arányban diadalmaskodott. Magyarul nyert a katalán együttes mindkét alkalommal, de azért 2-2 gólt benyelt, és az egy gyengébb Valencia volt. Egy olyan Valencia, amely a nemzetközi porondra sem ért oda, most pedig stabilan második.

A hazai együttes mellett szól, hogy a vasárnapi találkozót Pique eltiltás miatt ki fogja hagyni. Mascerano sem egészséges, Vermaelen pedig bár bevetésre kész, nyilatkozott olyat, ami kiverte a katalánoknál a biztosítékot. Ettől függetlenül valószínűleg Vermaelen lesz Umtiti párja, hát olyan sokat ők nem fociztak együtt, pláne nem ilyen kaliberű és fontosságú meccsen.

Ha a legjobb góllövők listáját nézzük, az is csak a tippünket erősíti. Messi 12 góllal jelenleg a legjobb, de Zaza 9 gólja is megsüvegelendő. Rodrigo 7 gólt lőtt, ami szintén egy váratlanul magas szám, mint ahogy Santi Mina 5 találata is kellemes meglepetés. De ott van Guedes és Kondogbia 3-3 góllal és az említett Soler, aki bár 'csak' egy gólt szerzett, gólpasszból már 4-et osztott ki, és olyan érett játékot mutat, mintha 10-10 éve a legmagasabb szinten rúgná a bőrt.

Szóval a tippünk az, hogy ezen a meccsen a tavalyi szezonhoz hasonlóan adok-kapok lesz a Barcelona és a Valencia találkozóin.

Címkék: sportfogadás, tipp,